Yıldırım'dan Nazım Hikmet'li Savunma

Yıldırım'dan Nazım Hikmet'li Savunma

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda devam eden Futbolda Şike Davası'na alınmayan basın mensupları duruşmayı sinevizyondan izledi. Aziz Yıldırım savunmasına Nazım Hikmet'in "Öğütler" şiirini okuyarak başladı.

 Futbolda şike iddiaları üzerine Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım savunmasına başladı. 

 

NAZIM HİKMET'TEN ŞİİR OKUDU 


Aziz Yıldırım Nazım Hikmet'ten "Düşmana inat, bir gün fazla yaşamak" mısralarının olduğu 'Öğütler' şiirini okuyarak savunmasına devam etti. Fenerbahçe, Kuvay-i Milliye ruhunun temsilcisi oldu. İnsanlara Türklük gücü ve yaşama umudu veren Fenerbahçe, halkın sevgilisi olmuştur. Aziz Yıldırım'ın şahsi akibetinin bir önemi yoktur. Bize saldırının temel nedeni kuruluş yıllarındaki felsefemizdir.Fenerbahçe Cumhuriyeti şike ile karalamamaz. Aleyhimizde yapılan propaganda kulübümüzün kuruluş gayesini baltalamak, bu temiz vatansever Atatürkçü yoldan çevirmek içindir. Tıpkı, gece karanlığının aydınlığa kavuşması gibi, tarihimizde işgalcilere verdiğimiz mücadele gibi burdan da yüzümüzün akıyla çıkacağız.14 yıllık Fenerbahçe başkanlığım süresince aşağılayıcı hiçbir eylemde bulunmadım. Benim hakkımda ne karar verirseniz verin. Kabul ederim. Bu Fenerbahçeyi toptan ortadan kaldırmaya yetmeyecektir. 22 yıldır bu kulübe hizmet veriyorum. Asla şike gibi bir suça bulaşmadım. Poliste mağruz kaldığım muameleyi hak etmedim." 

İDDİANAME ORTADA YOKKEN KARAR AÇIKLANDI 

Emniyette fotoğrafımı çekip gazeteye bastılar. Gereğini yapın. Bu soruşturmada sadece Türk sporu değil, ülkemiz hukuk tarihi için de çok tuhaf şeyler oldu. Emniyet 6 Temmuz'da ortada iddianame dahi yokken resmen karar açıklamıştır. Emniyet 19 maç olarak açıklama yaptı, iddianamede 13 maça yer verildi, 6 maç buhar oldu uçtu. Fenerbahçe'nin yükselişini önleyemedikleri için bu kurguyu yaptılar. Ben hastanedeyken, adres kısmına Metris yazdılar. Medya kendisine verilen görevi bu süreçte yerine getirdi." 

 CUMHURBAŞKANI'NA 'KİŞİYE ÖZEL' TAŞI

Bizim her maçımız öncesi bir kaos ortamı yaratıldı. Oyuncularımızın kafası karıştırıldı. 6222 sayılı yasa değişikliği sırasında 'kişiye özel' deyip veto eden sayın Cumhurbaşkanı, MİT yasasını hemen onadı. Kıbrıs'a kaçacağım yazıldı. Benim yaşadığım yer de öleceğim yer de burasıdır. 58. madde değişemez, değişmemelidir. Türk futbolu üzerine oynanan oyunları izlemekteyim. Beni kurtarma yasası olarak lanse edilen yasadan faydalananlar ortada.

 

BİR GRUP TÜRK FUTBOLUNU ELE GEÇİRMEK İSTİYOR

Fenerbahçe'ye cebinden 30 milyon dolar veren adama 'çıkar amaçlı suç örgütü lideri' denemez. Deniyorsa amaçları başkadır. Bir grup Türk futbolunu ele geçirmek istiyor. Kendini Türkiye Cumhuriyeti üzerinde görenler yasama ve yürütme organlarını dahi ele geçirdi."

 

SADRİ ŞENER-GÖKMEN ÖZDEMİR KONUŞMASI GİBİ KONUŞMA VARSA

 

Fenerbahçe Başkanı, sözlerine 'Aziz Yıldırım neden dinlendi, takip edildi az sonra onu açıklayacağım" diyerek devam etti. Yıldırım şunları söyledi: "17.11.2010'da beni dinlemeye alıyolar. 1028 tape var yüzde onu şahsıma ait ve hiç bir şike teşvik konuşması yok 19 maç deniliyor. Dinlenmeye başladığımız tarihten itibaren hiç bir tape kaydında şike ve suç unsuru içeren bir noktaya ulaşılmamıştır. Tapelerde şikeye dair hiç bir konuşma yok ama savcı şike kanıtı bulmak için uğraşıp duruyor. Mehmet Ali Aydınlar avukatı gönderdi. Fenerbahçe düşmeyecek diye. Sadri Şener ve Gökmen Özdemir arasındaki konuşmaya benzer bir şeyim varsa şike yaptığımı bile kabul edeceğim. Bu soruşturmada tüm kulüplerle ilgili dinleme kararı aynı anda çıksaydı bunun bir şike operasyonu olduğuna inanırdım. Benim için örgüt faaliyeti diye 3 aylık dinleme izni çıkarmıştır. Dinleme yetkisi 4 tapeden verilmiş ama bu tapelerde suç unsuru var mı? Bu durum Fenerbahçe'ye bize karşı bir organizasyon oldugunu göstermiştir. Neden Trabzonspor son bir ay dinlenmiştir, neden?. Şu çok açık ki hedef Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'dir."

 

MANİSASPOR MAÇI


Yıldırım, suçlamalarda Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı'ya para vermekle itham edildiği bölüm için  "Ben de Fenerbahçe'ye 1.5 milyon dolar para vermiştim. Tamer'den 500 binini istedim Kenan Yaralı'ya borç verdim. Her iş adamının sıkıntıları olur. Manisa Başkanı da benden istedi. Kredilerinin uzamasi için bankalardan destek istedik, olmadı"  dedi.

 

HAKEMLER KONUSU 

Yıldırım şöyle devam etti: "Benim tapelerimde bir hakem adı veya hakem lafı geçiyorsa tüm suçlamaları kabul ediyorum. Eğer bir organizasyonda olsak sahamızdaki Bursa ve G.Antep maclarında hakemlerin kötü yönetimine maruz kalır mıydık? Ben hakemleri atasam bunlar yasanır mı? Bununla suçlanıyorum ama iddianamenin içinde bununla ilgili bir şey yok. " 

 SAVCILAR VE POLİSE İTHAM

 Yıldırım Fenerbahçe'yi hedef alan organizasyonla karşı karşıya olduklarını belirterek  "Türk sporunu ele geçirmeye çalışan bir grup bunu organize etti" diye konuştu. Yıldırım'ın "Bizimle ilişki kurmak örgüt üyeliğiyse savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Berk ve Fikret Seçen'le Emniyet Müdürü Nazmi Ardıç da aramızda olurdu" demesi üzerine hakim  "Bunun savunmayla ilgisi yok" sözüyle araya girdi.  Yıldırım bunun üzerine şunları söyledi: "Benimle gezeceksin, yemek yiyeceksin, gelip sarılacaksın... Sonra beni içeri atacaksın. Zekeriya Öz beni uyarmalıydı suç işliyordumsa. Öz ile samimiyetim bunu gerektiriyordu."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.