Yazar Demir’den Genel başkanlara Genel Af çağırısı

Yazar Demir’den Genel başkanlara Genel Af çağırısı

Yazar Demir’den Genel başkanlara Genel Af çağırısı

 

Genel başkanlara çağrıda bulunan Araştırmacı yazar Dr. Hüseyin Demir, Vatandaşın refah ve huzurunun tesisi için   Yeni Anayasa, Genel Af ve Adli sicil affı konularında uzlaşmanın şart olduğunu söyledi.

Darbe Anayasası yerine Milletin Anayasası için Genel başkanlar uzlaşmalı

Türkiye'de yeni bir anayasanın tüm ülkeyi ilgilendiren önemli bir konu olduğunun altını çizen Araştırmacı yazar Dr. Hüseyin Demir, Türkiye yüzyılı vizyonunun başarıya ulaşması için yeni anayasanın oluşturulması, mecburidir. Darbe anayasası ile artık Türkiye'nin kat edebileceği bir yolun olmadığı aşikardır. Sayısız sorunu kendi içinde üreten darbe anayasasının yerine millete sorun yaratmayacak, yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu tüm siyasi partilerin seçim beyanları arasında yer aldığını gördüğümüz halde bir uzlaşının olmamasının ülkeye kaybettirdiği, herkesin malumudur. Ülkemizin geleceği, vatandaşlarımızın huzur ve refahı için mecliste gurubu bulunan tüm siyasi partilerin genel başkanların, samimiyet ve kararlılık ortaya koyacak şekilde uzlaşması, Şarttır. ’dedi.

Genel Af için Uzlaşma Şart!

Türkiye Cumhuriyetinin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağımız 29 ekimde, vatandaşlara temiz bir sayfa açmak için genel af konusunda mecliste bir uzlaşmanın öneminin büyük olduğunu belirten Araştırmacı yazar Dr. Hüseyin Demir, Türkiye Cumhuriyeti büyük ve köklü bir devlet olarak, Türkiye yüzyılı vizyonu ile yeni yüzyıla gireceği 29 Ekim günü, geçmişin acılarını ve sorunlarını ortadan kaldıracak, vatandaşlara temiz bir sayfa ve ikinci bir şans sunacak, toplumsal huzuru, kardeşliği güçlendirmek için uzlaşı ile genel af ilan edilmesinin  Türkiye yüzyılı vizyonuna, yeni anayasa ile birlikte büyük katkıları olacaktır. Genel af ilanının gerekçeleri dikkatlice incelendiğinde Genel affın bir lütuf değil, mecburiyet olduğu gözükmektedir. Yüzyıllık bir birikimin yanında son 50 yılda yaşanan darbeler, kalkışmaların beraberinde getirdiği hukuk ve demokraside yaşanan gelişmeler neticesinde adil yargılama konusunda yaşanan hak ihlallerinin %77 ulaşması, toplumun yarısından fazla kişinin mahkemelerde yaşadığı sıkıntılar, uzun yargılama sürelerinin beraberinde getirdiği sorunlar vb. Durumlardan milleti arındırmanın en tesirli yolunun genel af ile vatandaşa temiz bir sayfa açmak ve ikinci bir şans tanıyarak toplumsal huzuru ve kardeşliği güçlendirmektir. Temiz bir sayfa için yeni Anayasa, genel af ile birlikte adli sicil affının beraberinde yapılması gerekmektedir. ’dedi.

‘Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde, Adli sicil affı şart!’

 

Adli sicil affın şart olduğunun altını çizen yazar Demir, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağımız 29 ekimde, neredeyse 100 yıldır biriken adli sicil affı bulunan vatandaşların, çektiği sıkıntılara bir çözüm ile taçlandırmanın büyük bir önemi var. Adli sicil, bir kişinin geçmişteki suçlarının, suçlamalarının veya mahkeme kararlarının kaydedildiği bir veri tabanıdır. Bu kayıtlar, kişinin suçlu olduğu veya suç işlemiş olduğu izlenimini yaratabilir ve çeşitli olumsuz sonuçları cezasını çekmiş olmasına rahmen cezanın devamı niteliğinde olumsuzluklar yaratmaktadır. Örneğin en basitinden iş bulma veya konut kiralama gibi günlük yaşamda karşılaşılan sorunlarla başa çıkmada engel olabilmektedir.

Araştırmacı yazar Dr. Hüseyin Demir, Adli sicil affının faydalarına baktığımızda:

Rehabilitasyon: Adli sicil affı, suçlu bir kişinin topluma yeniden entegrasyonunu teşvik etmek ve suçsuz bir hayat sürmesine yardımcı olmak amacına büyük katkısı olduğu gibi halk arasında kullanılan sabıkalı damgasından kurtulmasını sağlayarak suç ortamına dönmesine engel olabilir.

İkinci Şans: Suç işlemiş bir kişinin geçmişteki hatalarından ders almasına ve temiz bir sayfa açmasına olanak sağladığı için suç oranlarında düşme gerçekleşecektir.

İnsan Hakları ve Adalet: Hafif suçlar işlemiş kişilerin ömür boyu bir suçlu olarak damgalanmasını engellemek için gereklidir.

Hapishane Kalabalığı: Adli sicil affı, ile temiz sayfa açılması suç işleme oranlarını azaltacağı için hapishanelerdeki kalabalığı azaltmaya yardımcı olabilir.

Toplumsal İyileşme: Suçlu bir kişinin toplumsal iyileşmeye katkıda bulunmasına ve toplumla daha iyi ilişkiler kurmasına imkan verebilir.

Topluma, devlete ve adli sicili bulunan vatandaşlara faydaları çok fazla olan adli sicil affının, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağımız 29 ekimde mecliste çözüme kavuşturulması çok önemlidir. ’dedi.
 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.