‘Yazar Demir: ABD Başkanı Biden, İsrail'le destek vermek yerine, çözüm çağrısı yapmalı’

‘Yazar Demir: ABD Başkanı Biden, İsrail'le destek vermek yerine, çözüm çağrısı yapmalı’

‘Yazar Demir: ABD Başkanı Biden, İsrail'le destek vermek yerine, çözüm çağrısı yapmalı’

 

İsrail'in Gazze halkına karşı, uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka aykırı saldırılarını arttırarak sürdürmesini şiddetle kınadığını belirten Araştırmacı yazar Hüseyin Demir’ İsrail'in Gazze'de hastaneleri hedef alan saldırıları ‘insanlık suçu’ eylemlerinden biridir. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.’

 Bir hastaneyi vurmanın, dünyanın hiçbir yerinde akıl, vicdan ve insaniyetle bağdaşmayacağını ifade eden Yazar Demir’ İsrail'in, Gazze'de çocuk, kadın, hasta demeden okulları, hastaneleri ve sivil tüm alanları vurmasına karşı çıkmayanlar, bu insanlık suçunun yalnızca seyircisi değil aynı zamanda ortağı olduğunu göstermektedir. ’dedi.

‘Yazar Demir: ABD Başkanı Biden, İsrail'le destek vermek yerine, çözüm çağrısı yapmalıydı.’

 İnsanlık duygusunu kaybetmemiş her bireyin ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail'le destek vermek yerine, çözüm çağrısı beklediği kaydeden Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, Toplumların başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere dünya parlamentoları, uluslararası toplum ve kuruluşların Filistin sorununun çözümüne katkıda bulunmak için yapılması gereken çağrıları kaydetti;

‘Barış ve Diyaloğu Teşvik Etmeliyiz’

Tüm tarafları şiddetten ve düşmanlıktan uzak durmaya, barışçıl diyalog ve müzakerelere açık olmaya davet etmeliyiz. İsrail ve Filistin arasında doğrudan görüşmelerin teşvik edilmesi önemlidir.

‘İki Devletli Çözümü Desteklenmeli’

1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması tüm bölgemizin barış ve istikrarı için şarttır. Birçok uluslararası toplum ve liderler, iki devletli çözümü desteklemektedir daha fazla destek için çalışmalıyız. Bu çözüm, bağımsız bir İsrail ve Filistin devletinin yan yana varlığını kabul eder. Bu yönde yapılan çağrıları desteklemeliyiz.

‘İnsan Haklarına Saygıyı Vurgulamalıyız’

İnsan haklarına saygı ve adil muamele konusunda vurgu yapmalı İsrailli çocukların huzurunun Filistinli çocukların huzurunun sağlanmasıyla sağlanabileceğini güçlü bir şekilde savunmalıyız. Her iki tarafın da insan haklarına saygı göstermesi gerektiğini ve sivilleri koruması gerektiğini her fırsatta savunmalıyız.

‘Uluslararası Toplumu barış ve çözüm için teşvik etmeliyiz’

Uluslararası toplumun, taraflar arasında barış ve çözüm için daha fazla çaba sarf etmesini teşvik etmeliyiz. Uluslararası aktörler, arabuluculuk, diplomatik çabalar ve insani yardım konusunda önemli bir rol oynamasını desteklemeliyiz.

‘Şiddeti ve Terörü Kınamalıyız’

Her iki tarafın da şiddeti kınamasını ve sivillere zarar vermemeyi taahhüt etmelerini talep etmeliyiz. Sivillere yönelik yapılan tüm eylemleri kınamalıyız.

‘Kudüs Konusunda Adil Bir Çözümü desteklemeliyiz’

Kudüs'ün kutsal bir şehir olduğunu kabul ederek, Kudüs'ün geleceği konusunda adil bir çözümün bulunmasını desteklemeliyiz.

Filistin ve İsrail Halklarının İşbirliğini Teşvik Etmeliyiz.

İsrailliler ve Filistinliler arasında insanlararası ilişkileri normale dönmesi, acıları barışla tedavi etmeyi teşvik etmeli. Barış ve işbirliği için sivil toplum, kültürel ve eğitim alanlarında projelere destek sağlamalıyız.

‘Filistinlilere Ekonomik destek sağlamalıyız’

Filistin toplumunun ekonomik kalkınma ve istikrarını teşvik etmek için ekonomik yardımlar ve yatırımlar yapılmasını teşvik etmeyi desteklemeliyiz.

‘Uluslararası Hukuka Saygıyı güçlü bir şekilde savunmalıyız’

Her iki tarafın da uluslararası hukuka saygı göstermesini ve anlaşmazlıklarını bu çerçeve içinde çözme taahhütlerini teyit etmelerini istemeli bunu sağlayacak garantör ülkelerin varlığını talep etmeliyiz.

Yazar Demir, ’Filistin sorununun çözümü, tüm insanım diyenlerin iş birliği yapması gereken insani bir görevdir. Barış ve istikrar için yapılan çağrılar, bu zorlu sorunun çözümüne katkıda olacağına inanıyor ve insanlık onuruna yakışmayan bu vahşetlerin durdurulması için dünya parlamentolarını, uluslararası toplum ve kuruluşlarını tutum ve inisiyatif almaya davet ediyorum.’ dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.