Yayla Mahallesi'nde sorunlar bitmiyor...

Yayla Mahallesi'nde sorunlar bitmiyor...

Yayla Mahallesi sakinleri çocuklar için oyun sahaları ve bilgi evi merkezleri istiyor.

    Şişli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin Yayla Mahallesi’nin sorunlarını dinledi.

Tekin, “Feriköy Yayla Mahallesinde verilen sözler tutulmuyor sorunlar bitmek tükenmek bilmiyor. Bilinçsizce yapılan şehir planlamaları, tek taraflı düşünülerek açılan kurslar ve daha bunun gibi birçok sorun mahalle sakinlerini canından bezdirdi. Verilen sözlerin yerine de getirilmemesi halkın yetkililere olan inancını yok ediyor.” diye konuştu.

‘YİRMİ DEĞİL ELLİ VERİRİZ’
 Artık bizim zamanımızda ki gibi değil. Her yer beton, çocukların oyun oynayacak yerleri dahi yok. O yüzden bir havuz istiyoruz mümkünse. Çocukların enerjilerini harcayabilecekleri bir yer istiyoruz. Dediler ki ‘kesin olacak’ ama kesinlikle buna inanmıyorum. . Eğer burada açılacaksa da burayı adam gibi bir hale getirmeliler. Yirmi değil elli veririz ama formasından kışlık eşofmanına kadar alınması gerekir. Başkalarının çabalarıyla olmamalı bu.
     Belediyenin açmış olduğu kurslarda aynı şekilde. Hiç biri çocuklara yönelik değil. Evde oturan bir sürü hanım var. Belki boş zamanlarında bir şeyler yapıp ailelerine katkıda bulunmak istiyorlar. Örneğin Fatih’te, Bayrampaşa’da bu olanaklar daha fazla. Bu bizim için büyük bir eksiklik.


BİRA KOKUSUNDAN GEÇİLMİYOR
  Toplantıda söz alan Ayhan Hız ise şunları söyledi; Feriköy top sahasının ilerisinde birahane gibi bir yer var. Akşam 18.30 gibi bira kokusundan geçilmiyor. İnsanın aklına her türlü şey geliyor. Çünkü içeride gördüğümüz insanlar güven telkin eden insan tipleri değil. Hepimizin eşi, çocukları var. O yüzden burayla ilgili de bir şeyler yapılmasını istiyoruz. Belediye başkanımızın da haberi var bu olaylardan. Sırf oradan geçmemek için ara sokaklardan geçiyoruz. 

    Çocukların oynayacağı bir alan yok. Sokakta top oynasalar başka biri hemen bağırıyor ‘arabaya zarar veriyorsunuz’ diye. O zaman git garaja koy arabanı. Feriköy Spor Salonu’nu ticari bir yere çevirdiler. Salonun altını tamamen boşaltıp orayı otoparkta yapabilirler. Biz de bir saat otopark yeri aramamayız. Bütün yollar kaldırımlar işgal edilmiş bir halde. Kaldırımları tuğlayla kapatıp örüyorlar ağaç dikmek için.

BİLGİ EVİ İSTİYORUZ
 Yayla Mahallesi’nden Mehmet Demir ise isteklerini şöyle dile getirdi; birçok ilçede bilgi evi merkezleri var. Şişli’de ben bunu hiç görmedim, duymadım. Özellikle Bilgi Evlerinin Şişli’de açılmasını istiyoruz. Çünkü hem çocuklar hem de bizler için çok güzel, faydalı bir etkinlik ve mahallemizde de görmek isteriz.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.