Ünlü Bestekar Selahattin Erköse son yolculuğuna uğurlandı

Ünlü Bestekar Selahattin Erköse son yolculuğuna uğurlandı

Türk Sanat Müziği’nin ünlü bestekarlarından Selahattin Erköse, Şişli Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolcuğuna uğurlandı. Sanatçının cenaze törenine dostları ve sevenleri katıldı.

Hayatını kaybeden bestekar Selahattin Erköse (84) için Şişli Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Sanatçının cenaze törenine, ailesi ve çok sayıda seveni katıldı. Erköse’nin kızları Ulviye Doğruyol ve Oya Yalmaz babalarının tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. 

Konuşurken duygulanan oğlu Murat Erköse, “Babam 4 buçuk sene önce yüksek tansiyondan dolayı felç geçirdi ve evinde yatıyordu. Yatma durumundan dolayı ciğerlerde problem çıktı. 15-20 günlük yoğun bakım tedavisi gördü. Ondan sonra eve çıkardık. Bir ay sonra da vefat etti. Babam çok iyi bir insandı. Herkes tarafından sevilen bir insandı. Dünyaya mal olmuş bir soyadı vardı. Onun soyadını taşımaktan gururu duyuyorum. Çok iyiydi. Sevmeyeni yoktu. Herkese yardım eder, herkesini iyiliğini, güzelliğini isterdi.” dedi.

Cenaze törenine katılan Gazeteci Savaş Ay, “Selahattin Erköse, Erköse Kardeşler olarak müziğe kalıbını basmış insanlardı. Yüreklerini, emeklerini koşmuş insanlar. Erköse kardeşler denilince önce Doğubank’taki plakçılar çarşısı ve Unkapanı bütün plak piyasasında bir aileydiler.” ifadelerini kullandı.

Bestekar Bertan Üsküdarlı ise “Selahattin Erköse çok büyük bir müzisyendi. Sazının ustasıydı. Hoşsohbet, dedikodu bilmeyen bir insandı. Adam gibi adamdı. Çok üzüldük tabi ilahi takdir. Yarın bir gün ben de bekliyorum, daha dün dedim ki ‘sıra bende’. Bu iş böyle. Kabullenmek lazım.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Erköse’nin cenazesi Maltepe Gülsuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.