Turna Kuşları, Barış için Havalandı

Turna Kuşları, Barış için Havalandı

Kuştepeli Çocuklar, Japon yaşıtları ile Hiroşima’yı andılar.

Şişli Belediyesi’nin ilçedeki çocuklar için düzenlediği yaz okulları kapsamında Kuştepeli çocuklar, Oyuncak Müzesi’ni ziyaret ettiler, Japon çocuklar ile birlikte turna kuşu yaptılar.

Kuştepeli çocuklar, II. Dünya Savaşı sırasında Hiroşima'ya atılan atom bombasının neden olduğu büyük felaketin bir daha yaşanmaması dileğiyle Sadako Sasaki'nin öyküsünü anlatmak amacıyla barış için kağıttan turna kuşu yaptılar.

Barış için turna kuşu yaptılar Her sene farklı etkinliklerle gerçekleşen "Sadako Sasaki'yi Anma Günü” kapsamında bu yıl Kuştepeli çocuklar, Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi’ni ziyaret ettiler. Japonların geleneksel kağıt katlama sanatı “origami” ile tanışan Kuştepeli çocuklar, Japon yaşıtları ile birlikte turna kuşlarını Sadako Sasaki anısına şekillendirerek barış adına iyi dileklerini gökyüzüne uçurdular.

Japon çocuklar, kağıt katlama sanatı olan ‘origami’ yapımını Kuştepeli çocuklara öğreterek birlikte keyifli zaman geçirdiler. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte birlikte turna kuşları yapılarak barış mesajları verildi. 

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.