TARİHİ BİNA KADERİNE TERK EDİLDİ

TARİHİ BİNA KADERİNE TERK EDİLDİ

Abide-i Hürriyet Caddesi Nakiye Elgün Sokak’taki tarihi bina yanmasının ardından şimdi de bakımsızlıktan kendi kendine yıkılacak duruma geldi. Yetkililer ise hala bekliyor.

 DİYABET VAKFI’NA AİT

Yasin Ayyıldız-DİSK İdari Amiri

Biz konuyla ilgili valiliğe ve eş zamanlı olarak da büyük şehir ve ilçe belediyelerine yazı yazdık. Bize sadece ilçe belediyesinden geri dönüş oldu. Tarihi eser statüsünde olduğu için bir şey yapamadıklarını söylediler. Biz tapuda da hayli araştırdık. Burası Diyabet Vakfı’na ait gözüküyor. Tapuda böyle gözüktüğü için belediye de bir şey yapamıyor.

BUGÜN MALA YARIN CANA

Bizi korkutan şimdilik mala zarar verdi, yarın cana verecek. Binada dışarıya sarkan demirler var, hurdacılar o demirlerin peşinde. Çıkıp o demirleri almaya çalışıyorlar ki bu da yarın can kaybı olacağı anlamına geliyor.

CEVAP ALAMADIK

Konuya hiçbir yorum getiremiyorum çünkü bizim yazılarımıza ne valilikten ne de büyükşehir belediyesinden bir cevap gelmedi. Biz yazıyı Kurban Bayramı’ndan da önce gönderdik. Hatta vali DİSK’i ziyarete geldiğinde biz valiye binayı şifaen de gösterdik, ilgileneceğini söyledi.

BİRİMLER BİNAYA BAKIP GİDİYOR

Normal prosedürün şu şekilde işlemesi gerekiyor; ben yazımı verdim, evrak kayda girdiyse o yazının gerekli birimlere iletilmesi gerekiyor. Fakat bizim gördüğümüz şu ara ara bazı birimler gelip binaya bakıp gidiyorlar. Yapılan tek işlem bu. Geçen hafta da kaymakamla emniyet amiri geldiler. Bize şimdiye kadar herhangi bir geri dönüş olmadı.

KİMSENİN CANI YANMADAN YIKILSIN

Bu binanın kimsenin canı yanmadan kimsenin başına bir şey gelmeden yetkililer tarafından bir an önce yıkılmasını umut ediyorum. Çünkü bu yapılmazsa yarın gazetelere manşet olacak. Çöken tarihi binanın altında ölenler var diye ki ölenler de muhtemelen hurdacılar, demirciler ya da yoldan geçen vatandaş olacaktır. Ayrıca çürük bina olduğu için yağmur yerinden oynatıyor taşları. İşin bu raddeye mi gelmesini istiyorlar? Şimdiki durum bu ama resmi olarak bize bir geri dönüş yapılmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.