Suriye Konsolosluğu önünde eylem

Suriye Konsolosluğu önünde eylem

Bir grup gazeteci, Suriye'de tutuklu bulunan gazeteciler Cüneyt Ünal ve Başar Kadumi'nin serbest bırakılması için Nişantaşı'ndakiSuriye konsolosluğu önünde eylem yaptı. Eyleme, Cüneyt Ünal'ın eşi Nuran Ünal ile Başar Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi de katıld

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, ellerinde Başar Kadumi ve Cüneyt Ünal'ın resimleri ile "Onlar gazeteci, terörist değil" yazılı pankart taşıdı. Sık sık "Suriye Başar'ı bize geri ver, Suriye Cüneyt'i bize geri ver" sloganları atan gazeteciler, Suriye konsolosluğu girişine, tutsak gazetecilerin resimlerini bıraktılar. 

Burada bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, şunları söyledi: "Biz Cüneyt ve Başar'ın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Cüneyt ve Başar'ın gazetecilik faaliyeti dışında hiçbir amaçları yok. Onlar mesleklerinde son derece başarılı, ödül almış gazeteciler. CNN Türk'te, Kanal 6'da, TRT Türk'te uzun yıllar kameraman olarak çalışan Cüneyt Ünal ile Filistinli olan kardeşimiz Başar, Suriye'de sadece gazetecilik yapan insanlardı. Bunun böyle bilinmesini ve Suriye'nin başında bulunan Beşar Esad'ın sesimize kulak vermesini istiyoruz. Biz Türkiye'deki meslektaşları, Avrupa'daki meslektaşları, gazetecilerin savaş ortamlarında sadece görevlerini yapmaktan başka hiçbir faaliyette bulunmayacaklarını bildiklerini de buradan tekrarlıyoruz. Bu arkadaşlarımız canları pahasına evlerine ekmek getirme derdi dışında derdi olmayan, mesleklerini yapmaktan öte hiçbir amaç taşımayan arkadaşlarımızdır. Türkiye'de yaşayan 20 bine yakın gazeteci adına Suriye'ye bir kez daha sesleniyorum; meslektaşlarımız biran önce serbest bırakılsın. Çocuklarına, ailelerine kavuşsun. Suriye'nin bu sese kulak vereceğine inanıyorum." 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.