Şişlili Berberler Ankara'da

Şişlili Berberler Ankara'da

Geçtiğimiz aylarda manşetten haber yaptığımız berberlerin Pazar günü kapatılmasıyla ilgili haberin getirdiği karmaşa büyüyor. Şişlili berberler dertlerini anlatmak ve çözüm bulunması için milletvekilleriyle durumu görüşmek üzere Ankara’ya kadar gittiler.

 Geçtiğimiz sayılarda görüşlerini aktardığımız üzere, berberlerin kimi bu olaya sıcak bakarken önemli bir kısmı ise alışveriş merkezlerindeki berberlerin açık olmasından dolayı haksız rekabete maruz bırakıldıklarından dolayı belediyenin aldığı bu karara tepki gösteriyor. Bu durumun yarattığı gerilim ise berberlerin ikiye bölünmelerine neden olmuş durumda. Belediye ise bu gerilimi önlemek yerine uyguladığı tedbirlerle adeta bunu teşvik ediyor. Beşiktaş sınırındaki Gayrettepe’de bulunan berberlerin açık olması ancak Gayrettepe ile Şişli’nin ortasında bulunan Profilo AVM içindeki berberlerle ilgili herhangi bir yasağın uygulanmaması kafaları karıştırıyor.

 

Uygulamada yaşanan bu haksız rekabetin belediye yetkililerince görmezden gelinmesi Pazar günü tatil olmasını isteyenlerle istemeyen berberler arasında infial yaratacak boyuta geldi. Pazar günü tatil yapmak isteyen berberler karara karşı çıkıp Pazar günü açanların dükkânlarını basıp yağmalayacakları gelen duyumlar arasında. Olayın duyum olmaktan çıkıp ciddi boyutlara ulaşması olasılığı ise tedirginlik yaratıyor. Öte yandan İstanbul Berberler Odası’ndan gelen mesajın da bu gerilimi tetiklemesi söz konusu. Odaya kayıtlı üyelerin cep telefonlarına gönderilen kısa mesajda şunlar belirtilmiş: “Değerli üyemiz, Şişli ilçesinde uygulanmakta olan Pazar tatilinde belediye zabıtalarının yeterli olmayışından doğan aksaklıkların, odamıza verilen yetkiler üzerine Pazar tatilini ihlal eden yerleri tespit edip odamıza bildirmeleri halinde (her pazartesi) bildirilen tüm iş yerleri odamız tarafından belediyeye bildirilerek ceza almaları sağlanacaktır. Bilgilerinize.”   

 

Meydana gelen kaosun çözülebilmesi ve seslerini Ankara’da da duyurabilmek amacıyla Pazar günü çalışmanın hak olduğunu savunan berberleri temsilen Veysel Yılgın, Necati Hacısalihoğlu, Hasan Kaplan, Faik Bakoğlu, Fahrettin Yanbak ve Kamil Demirtaş soluğu Ankara’da aldılar ve AKP İstanbul milletvekili Osman Aşkın Bak ile görüşerek sorunlarını dillendirdiler. Berberlerin sorunlarını dinleyen Bak, bu konunun çözüme kavuşturulması ve mağduriyetlerin giderilmesi yönünde görüş belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.