Şişli'de Nijeryalı şebekeye operasyon

Şişli'de Nijeryalı şebekeye operasyon

İstanbul polisi uluslararası uyuşturucu ticareti yapan Nijeryalı bir uyuşturucu şebekesine aralarında Şişli’nin de bulunduğu 4 ilçede operasyon düzenledi. Operasyonda 28 kilo 948 gram uyuşturucu maddesi ele geçirilirken toplam 17 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapan bir uyuşturucu şebekesi üyelerinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan 1 yıllık teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda İstanbul'da Şişli, Fatih, Bahçelievler ve Avcılar’da olmak üzere toplam 4 ilçede operasyon düzenledi. Operasyon anları polis kamerası tarafından kaydedilirken, toplam ağırlığı 7 kilo 583 gram kokain, 21 kilo 365 gram esrar uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Polis kamerasına saniye saniye yansıyan görüntülerde ele geçirilen uyuşturucuların çantaların iç taraflarına zulalandığı görülüyor.

ARALARINDA TÜRK DE VAR
Olayla ilgili 1'i Macar uyruklu kadın olmak üzere toplam 17 kişi gözaltına alınırken, şebeke lideri Uzama Albanus O.'nun, Türk uyruklu Mehmet Efe Can B.'yi Brezilya'ya lig maçı izleme adı altında kurye olarak gönderdiği öğrenildi. Ayrıca Mehmet Efe Can B.'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde üniversite öğrencisi olduğu, şebeke lideri Uzama Albanus O. ile lüks bir spor salonunda buluşarak 5 bin dolar karşılığında Brezilya'dan getirilecek uyuşturucu için kuryelik teklifini kabul ettiği ortaya çıktı. Öte yandan, Nijerya uyruklu şebeke liderinin Türk vatandaşlığına geçerek burada bir kız arkadaş edindiği ve dikkat çekmemek için onunla gezdiği öğrenilirken, zanlının uyuşturucu işinden kazandığı parayı Nijerya'ya gönderdiği ve Türkiye'de de uyuşturucudan kazandığı parayla Avcılar ve Fatih'te ev satın aldığı öğrenildi.

BREZİLYA’DAN KOKAİN GETİRMİŞ
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada operasyonlarda ara yakalamalarda daha önce K.B., H.L., Macar uyruklu kadın Beatris O.A., M.FM., S.K.K., O.M.O., E.O.K., D.N.., W.O.U. ve M.M., şebeke yöneticilerine yönelik yapılan son operasyonda ise şebeke lideri Uzama Albanus O., I.M.O., U.A.O., M.C.O., C.E.M., H.O.O., A.J.N. ve Brezilya, Katar, Azerbaycan, Türkiye güzergahını kullanarak Sabiha Gökçen Havalimanına inen Türk uyruklu kurye Mehmet Efe Can B. olmak üzere toplam 17 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Brezilya'ya lig maçı izleme adı altında kurye olarak giden Mehmet Efe Can B. havalimanında gözaltına alındığında yapılan aramalarda çanta içinde 962 gram kokain ele geçirildiği ifade edildi.

Gözaltına alınan 17 zanlıdan aralarında Macar uyruklu kadın Beatris O.A., şebeke lideri Uzama Albanus O., Mehmet Efe Can B.'nin de olduğu 14 kişi sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanırken 3 kişinin de serbest bırakıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.