Şişli, Mecidiyeköy / Taksim Metrolarında Ek Güvenlik Önlemleri...

Şişli, Mecidiyeköy / Taksim Metrolarında Ek Güvenlik Önlemleri...

Sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaşan güvenlik önlemleri çerçevesinde vatandaşlar, toplu ulaşım araçlarında X-ray cihazlarından geçiriliyor. Yolcular çanta kontrolü yapılarak araçlara alınıyor.

Şişli / Mecidiyeköy - Taksim gibi yoğunluğun daha fazla olduğu metro istasyonlarında K9 olarak bilinen polis köpekleriyle ek önlemler alındı. X-Ray cihazları ve elle yapılan aramalarda özellikle çanta ve paketler K9'lar tarafından da kontrol ediliyor.

15 Temmuz askeri darbe girişimi ve diğer terör olayları nedeniyle İstanbul'da güvenlik önlemleri bir üst dizeye çıkarıldı. İstanbul'daki büyük meydanlarda ve önemli noktalarda polis ekiplerinin sayısı artırılırken, milyonlarca insanın kullandığı toplu taşıma araçlarında da güvenlik önlemleri üst çıkarıldı. Anadolu ile Avrupa yakaları arasında geçişlerde yoğunlukla tercih edilen Marmaray’ın yanı sıra başta metrobüs ve metro olmak üzere kent içi ulaşımın sağlandığı pek çok istasyonda yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor

Sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaşan güvenlik önlemleri çerçevesinde vatandaşlar, toplu ulaşım araçlarında X-ray cihazlarından geçiriliyor. Yolcular çanta kontrolü yapılarak araçlara alınırken, Taksim ve Şişli-Mecidiyeköy gibi yoğun istasyonlarda ise X-ray cihazlarına ek olarak K-9 köpekleri de aramalara katılıyor. İstanbul’da X-ray’li güvenlik önlemleri Atatürk Havalimanı saldırısı sonrasında uygulanmaya başlanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.