Şişli Belediyesi Türkiye'ye Rezil Oldu..!

Şişli Belediyesi Türkiye'ye Rezil Oldu..!

İşçiler Protesto Etti Sokaklar Çöp Yığını Oldu..!

Şişli Belediyesi'nde Kent-Yol şirketini ihaleye sokmama kararı nedeniyle binden fazla işçi iş bıraktı. Şişli'de işçiler çöpleri toplamama kararı aldı.

Şişli Belediyesi'nin belediyeye ait Kent-Yol şirketini yarın yapılacak personel alımı ihalesine sokmama kararıyla işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalan bini aşkın işçi iş bıraktı, ilçede çöpleri toplamama kararı aldı.

Sabah 7’den itibaren iş bırakan işçilere belediyeye ait özel güvenlik müdahale etmek isterken ilerleyen saatlerde belediye önüne çevik kuvvet ve TOMA getirildi. “Kentyol işçisi satılık değildir”, “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Hak, hukuk, adalet”, “İş, ekmek, adalet”, “İşçiyiz adalet istiyoruz” sloganları atarak belediye önündeki bekleyişini sürdüren işçiler mücadelede kararlı olduklarını vurguladı. Diğer taraftan ise Genel-İş Sendikası yöneticilerinin belediye başkanlığında yaptığı toplantılar devam etti.

'Bütün haklarımızı almak istiyorlar'

10 yıldır Şişli Belediyesi bünyesinde sendikalı çalışan işçiler, “Belediyede para olmadığı gerekçesiyle burayı taşerona devretmek istiyorlar. Bütün haklarımızı elimizden almak istiyorlar” dedi. 

Evrensel'e konuşan ve ismini vermek istemeyen 8 yıllık bir belediye işçisi şunları söyledi: “Bugünden itibaren ekmeğimizi aşımızı elimizden almaya çalışıyorlar. Vermemek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Örgütlü gücümüzü yok etmeye çalışıyorlar. Hepimiz sendikalı olduğumuz için, sendikasız olanı tercih ediyorlar, işçiler haklarını alamasın diye. Korktukları için bunu yapıyorlar.” 

Adalet yürüyüşünü hatırlatan bir işçi ise Şişli Belediyesine şu sözlerle tepki gösterdi: “Ankara'dan adalet yürüyüşü yapanlar bugün adaletsizliği kendileri 

yapıyor. Hani hak adaletten bahsediyordunuz? İşçiyi kapının önüne siz koyuyorsunuz.”  İşçilere Genel-İş Şube yöneticileri ve Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş da destek verdi.

'İş bırakma eylemimiz devam ediyor'

Belediye müdürleriyle yapılan toplantının ardından bir açıklama yapan Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Şenol Erdem şöyle konuştu: “Teklifimizi yeniledik. Farklı bir teklifimiz yok. Biz geri adım atmayacağız. Bu iş düzelmediği sürece, TİS’te haklarımızda azalma olmadığı sürece biz bu işte varız dedik. Sıkıntı olduğu sürece bize Şişli dar olabilir ama onlara da dar olacak. Herkes bunu bilecek, bu işin geri dönüşü yok. Biz bu işi masada çözeceğiz. Biz yine görüşebiliriz. Bunun dışında bir gelişme yok. Müdür arkadaşlarımız belediye başkanına iletecek. İş bırakma eylemimiz devam ediyor.” 

Şişli Belediyesi'nden açıklama

Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü’nün konuyla ilgili Kent-Yol A.Ş çalışanlarına yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Şişli Belediyesi’nin hizmet alımıyla çalıştırılan personelinin ücretleri, belediyenin iştiraki olan Kentyol A.Ş tarafından ödenmektedir. Sözleşme bitiminde yapılacak açık personel ihalesine, Kentyol A.Ş. bu kez katılamayacaktır. Bu nedenle 

sendika, belediye binası önünde eylem yapmakta ve Şişli’de özellikle çöplerin toplatılmasını engellemeye çalışmaktadır.

 “Değerli Kent-Yol çalışanları,

Kentyol A.Ş’nin, personel ihalesine girebilmesi için gerekli ekonomik şartlara sahip olmadığı, defalarca sendika temsilcilerine ifade edilmesine rağmen, usule uygun olmayan bir konuda belediyenin adım atması için ısrar edilmektedir.

 Buna rağmen, çözüm yolları aranmış ve mevzuata uygun olarak Kentyol A.Ş. alt yüklenici olmaya karar vermiştir. Daha önce gerek Şişli’de, gerek diğer belediyelerde bu uygulama defalarca yapılmış olmasına rağmen, sendika temsilcileri işçileri ne yazık ki yanlış yönlendirmektedir.

 Kent Yol çalışanları, hiçbir şekilde hak kaybı yaşamayacak ve iş güvencesi ile çalışmaya devam edeceklerdir. 2014 yılında göreve geldiğim günden bugüne, işçi haklarını sonuna kadar koruyan ve onların lehine Türkiye’de eşi görülmemiş toplu sözleşmelere imza atmış bir belediye başkanı olarak, her zaman işçilerin yanındayım.

2014 yılından bu yana;

Tüm çalışanların hakları günü gününe ödenmiş, Hiçbir çalışanın alacağı olmadan, Son derece tatminkar oranlarda ücret artırımına giderek, işçi memnuniyeti sağlanmıştır. Herhangi bir grev kararı olmamasına rağmen, işçilerimizin bir bölümü ne yazık ki sendika tarafından işi bırakmaya zorlanmışlardır. İşçinin yanında olması gereken sendika temsilcilerinden en büyük beklentim, sizlere doğru ve eksiksiz bilgi aktararak, siyasi oyun ve manipülatif davranışlardan uzak olmalarıdır."

Bu arada Şişli Belediyesi ve Hayri İnönü yaşanan gelişmelerin ardından Sosyal Medya Platformu " Tiwetter " üzerinde yoğun bir şekilde protestoya maruz kalarak Türkiye Gündemine Oturdu. 

Şişli Gazetesi olarak hem bu olayın takipçisi olmaya devam edecek hem de elimizdeki Kanıt ve Belgelerle daha nice yolsuzluk ve haksızlıkları gün ışığına çok kısa bir süre sonra çıkartacağımızın bilinmesi kamu oyuna saygıyla duyururuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum