Şişli Belediyesi kanun tanımıyor

Şişli Belediyesi kanun tanımıyor

Şişli Belediyesi; okul ve cami yakınında olmasına rağmen, kanun tanımayıp, içki ruhsatına onay vererek, bir ilke daha imza attı. Bu durum, Şişli Belediyesi’ndeki konuşulan rant iddialarını bir kez daha gün yüzüne çıkarmış oldu.

Bir işletmeye içki ruhsatı verilebilmesi kanunda net olarak belirtilmiştir. Okul, camii vb yerlere 100 metre mesafedeki işletmelere içki ruhsatı verilebilmesi mümkün değil.

OKUL VE CAMİ YAKININA İÇKİ RUHSATI

Şişli Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü, okul yakınındaki yerlere içki ruhsatı verilmesi kanuna aykırı olmasına rağmen okul ve cami yakınındaki restaurantlara içki ruhsatı vermesinin altında rant iddialarının yattığı ifade ediliyor.

Ruhsat müdürlüğünün belediyeye gelen bir teklifi inceleyip araştırmasını yaparak uygunluk durumu var ise teklif etmesi gerekir. Sonra müdürlük bu teklifi meclise sunar. Meclis uygun görürse de incelenmesi için komisyona havale eder. Komisyonda tekrar inceleme yaparak bir sonraki mecliste tekrar gündeme getirir. Mecliste teklifin kabulü ile de içki ruhsatı onaylanmış olur.

RANT İDDİALARININ İSPATI OLDU

Ruhsat Müdürlüğü’nün bu garip uygulamasına, Ak Parti’nin itiraz etmesine rağmen, CHP’li komisyon ve meclis üyelerinin oy çokluğu ile, kanuna aykırı olan bu ruhsat onayının meclisten geçmesi, Şişli Belediyesi’ndeki rant iddialarının ispatı olarak yorumlandı.  

‘YAPTIĞIMIZ TESPİTLERDE RUHSAT VERİLEMEZ’

Ak Parti Meclis Üyesi Aydın Kaya ruhsat için bahsedilen yerleri birebir gezdiğini ifade etti. Yaptığı tespitlerde de bu yerlere ruhsatın verilmesinin kanuna uygun olmadığını ifade ederek karara şerh koyduklarını ifade ederek konuşmasına devam etti.

‘İLKÖĞRETİM OKULU VE KIZ YURDU VAR’

Adı geçen yerlerden bir tanesinin arkasında Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu var. Ön kapısının tam karşısında ise kız yurdu var.

‘ÜNİVERSİTE VE CAMİİ VAR’

Diğer bir yerin ise; 76 metre ilerisinde bir üniversite yerleşkesi bulunmaktadır. Ayrıca buranın 63 metre ilerisinde de Nimet Abla Camisi var. Dolayısıyla 100 metre sınırının altında kalıyor. Diğer taraftaki yerler i de kanun yaya yürüyüşü yeri olarak bahsediyor.

Bu da 100 metre sınırının altında kaldığından Ak Parti grubu olarak bu karara katılmıyoruz.

Şişli Belediyesi ruhsat verilmesi mümkün olmayan yerlere ruhsat verip bir ilke daha imza atarak kanun tanımaz bir tutum sergilemiş oldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.