SEVİMLİ HAYVANLAR SAHİPLENİLMEYİ BEKLİYOR

SEVİMLİ HAYVANLAR SAHİPLENİLMEYİ BEKLİYOR

Şişli Belediyesi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner İşleri Müdürü Gönül Koç, sokak hayvanlarının bakımı, rehabilitasyon işlemleri ve bu hayvanlara yeni sahipler bulmak için büyük kampanyalar yürüttüklerini söyledi.



Koç; ’’Hayvanlar için Büyük Kampanyalar Düzenliyoruz’’
 Hayvanlar için su kapları, kumbaralar, afişler  ve  ‘Satın alma, barınaklardan sahiplen, Kap bizden, su sizden,  Bize su verin,  Senin için bozuk  para, benim için sıcak yuva ’’ şeklinde kampanyalar yürüttüklerini söyleyen Koç, yeni binalarının Ağustos 2011 ’de  faaliyete başladığını, rehabilitasyon merkezinin, ortalama kırk  kedi ve kırk  köpek tedavi kapasitesinin olduğunu  belirtti. Koç, ayrıca hayvanlar için bağış kumbaraları ve yardım etmek isteyen vatandaşlar için hesap numaralarının  da mevcut olduğunu söyledi. Hayvanların, bu merkezde kısırlaştırıldıktan sonra tekrar doğal ortamlarına bırakıldıklarını , ya da yeni sahiplerine kavuştuğunu ifade eden Gönül Koç, özellikle hayvanların daha fazla sahiplenilmesi gerektiğini, vatandaşların  burada  yeni  kedi ve köpek sahibi olabileceklerini söyledi. Hayvanlar arasında her cins kedi ve köpeğin olduğunu belirten Koç, rehabilitasyon merkezinin aktif olarak çalıştığını,  haftanın yedi günü açık olduğunu, her gün ortalama on tane hayvanın geldiğini ve bir çok ilçeden bile hayvan getirildiğini kaydetti. Gece, hayvanlar için bir bekçinin görev yaptığı, hayvanlar için her şeyin düşünüldüğü merkezde, 24 saat çalışan kameralar aracılığıyla da güvenlik önlemlerini aldıklarını belirten Koç, toplam otuz çalışanın olduğunu ve çalışanların sokak hayvanları için rehabilitasyon hizmetlerini aksatmadan devam ettiklerini söyledi. Hayvanların hepsine,  ayrıca kuduz aşısı yaptıklarını belirten Koç, hekim olarak hayvan sahiplerinin güvenini kazandıklarını, vatandaşların hizmetten memnun olduklarını ifade etti.
Merkezin ekip ve donanımı ise şöyle;
Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi; 4 Veteriner Hekim, 1 Hayvan Sağlık Teknisyeni ve 20 kişiden oluşan sözleşmeli personel ile Şişli'de yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarına hizmet veriyor. Buraya gelen hayvanların muayene ve tedavileri yapılıyor, kısırlaştırılan hayvanlar işaretlenerek kayıt altına alınıyor. Alındıkları yere geri gönderilen hayvanların da aşı takipleri kontrol ediliyor ve kuduz hastalığına karşı koruyucu takip aşıları yapılıyor. Merkeze gelen hayvanlar için sahiplendirmeler  kayıt altına alınıyor. Merkez, yedi adet bilgisayar, üç adet yazıcı, bir  adet faks, bir  adet santral, bir  adet görüntü kayıt cihazı, iki adet ULV cihazı, beş  adet mobil ilaçlama pülverizatörleri, bir  adet hemogram cihazı, bir adet spektrofometre, bir adet setimantosyon cihazı, bir adet kapalı devre anestezi cihazı, bir adet röntgen  ve bir adet optik mikroskop bulunmakta.
Hayvanlar için özel bölümler yer alıyor


Merkezde, hasta hayvan kayıt ve danışma, muayene ve ameliyathane, ameliyat sonrası operasyon yoğun bakım, enfeksiyon, dış parazit tedavisi için kullanılan banyo odası, müşahede (gözlem) ve röntgen bölümü bulunmakta. Kısırlaştırma operasyonu sonrasında hayvanlar, merkezde 10 gün süreyle tutuluyor, tamamen sağlığına kavuşanlar alındıkları ortama geri bırakılıyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.