SEDAT ÖZKUL'U KAYBETTİK

SEDAT ÖZKUL'U KAYBETTİK

İnşaat Mühendisleri Odası eski Genel Başkanı ve ABD’de “En İyi 10 Devlet Üniversitesi” arasında yer alan Nebraska Üniversitesi Omaha’nın Türkiye Temsilcisi Sedat Özkul hayatını kaybetti.

Türkiye’nin önemli değerleri arasında yer alan Sedat Özkul’un çeşitli alanlarda okurlarına kazandırdığı on kitabı bulunuyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi eski Dekan Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Bölümü eski Öğretim Üyeliği görevini de yerine getiren Özkul, Türkiye’de inşaat ve mühendislik sektörünün yanı sıra edebiyat alanında da ön plana çıkan ender isimleri arasında yer alıyordu.

MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜ

Sedat Özkul, Türkiye’de ilk ve tek Birleşmiş Milletler Mükemmellik Ödülü alan Epsilon Eğitim / Yönetim Danışmanlığı Şirketinin kurucusu ve sahibi olarak kariyerinde zirveyi görmüştü. Başarılı iş adamı, özgün bir yönetişim paradigması olan  “7e Paradigması”na (7e ≡ etik + ekolojik + ergonomik + estetik + elastik + ekonomik + elektronik) sahipti. Microsoft, Sentim ve Oracle’da Danışmanlık; Kadıköy Belediyesi ve Maltepe Belediyesi’nde Proje Danışmanı olarak da görev almıştı.

CENAZESİNE GENİŞ KATILIM BEKLENİYOR

Özkul’un naaşı yarın, Üsküdar’a bağlı Yeni Mahalle Çinili Camii’nde öğle namazına müteakiben kaldırılmasının ardından Karacaahmet Mezarlığında defnedilecek. Cenaze törenine Özkul’un yakın çevresinin yanı sıra iş dünyasından da geniş katılım olması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.