Savaş Ay Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Savaş Ay Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Tedavi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 9 Kasım'da hayatını kaybeden gazeteci-yazar Savaş Ay için, yıllarca görev yaptığı Sabah gazetesi önünde tören düzenlendi. Ancak cenazenin götürüldüğü Fatih Camii'nde aynı anda dört ce

       Savaş Ay’ın cenazesi düzenlenen törenin ardından cenaze namazı için Fatih Camisi’ne getirildi. Ancak Savaş Ay’ın cenazesi haricinde Fatih Camisi’nde 3 cenaze daha vardı. Cami bahçesini Savaş Abi’lerinin son yolculuğunu haber yapmak isteyen gazeteciler doldurdu. Bu sırada diğer bir cenazenin yakınları, kendilerini rahatsız ettikleri gerekçesiyle gazetecilere saldırdı. Gazetecilerin bazılarının kamera ve fotoğraf makineleri kırıldı. Kavga, diğer cenaze yakınlarının araya girmesiyle son buldu.

      

Tedavi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 9 Kasım'da hayatını kaybeden gazeteci-yazar Savaş Ay için, yıllarca görev yaptığı Sabah gazetesi önünde tören düzenlendi.
      Usta gazeteci için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda da sunuculuğunu Okan Bayülgen'in üstlendiği ikinci bir tören düzenlendi.
      Boynunda taşıdığı babasının fotoğraf makinesiyle sahneye çıkan Ulaş Can Ay ise, A Takımı ekibini sahneye davet etti. Sahneye gelen A Takımı ekibinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
      Ay'ın cenazesi, Fatih Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazın ardından Topkapı Mezarlığı’na defnedilecek.

Şapkası Unutulmadı
     Sabah Gazetesi önündeki törene Savaş Ay'ın gazeteci arkadaşları katıldı. Duayen gazetecinin meslek hayatı boyunca başından çıkarmadığı şapkası ise tabutun üzerine konuldu.
    Cemal Reşit Rey'deki tören ise Can Dündar'ın seslendirdiği, Savaş Ay'ın hayat hikayesiyle başladı.

 

Kız kardeşi vasiyetini yerine getirdi 
      Kız kardeşi Işıl Ay, törende yaptığı konuşmanın ardından, Ay'ın vasiyetini yerine getirdi.
Işıl Ayu, "Sanatçı bir ailenin oğluydu, 55 yıllık abimdi.. Hastane odasında otururken, bana bir vasiyeti oldu. Bu vasiyeti burda herkesin huzurda söylemek istedim. 'Yine O Menekşe Gözler Aralı' şarkısını çok severdi, annem bizi o ninilerle büyüttü. 'Lütfen, mezarımın başında bana bu ninniyi mırıldanır mısın?' dedi. Şimdi bu üzüntümle çok zor olacak, ama onun için söyleyeceğim" dedi ve gözyaşları içinde sesi titriyerek söyledi.

"Yine o menekşe gözler aralı
Oya kirpiklerde yaşlar sıralı
Uyu ey gönlümün nazlı maralı

 Susun garip kuşlar
Ötmeyin susun
Güzeller güzeli yavrum uyusun"

Işıl Ay, konuşmasına "Mekanı cennet olsun, rahat uyusun.."  sözleriyle son verdi ve ardınan abisi için yazdığı bir şiiri okudu.

"Kan kusarak habere giden bir gazeteciydi" 

Tören öncesi gazeteci arkadaşları Savaş Ay'ı anlattı.

   Korcan Karar, "Savaş Abi'yi anlatmak için uzun bir program lazım. Sevgili Savaş o tabutun içinde, muhabir olarak ölen bir gazeteci. Kan kusarak, son dönemine kadar habere giden bir gazeteciydi. Haberle yaşayan, haberle kalkan bir meslek büyüğümdü benim.
    Aslında Savaş Abi haberle bütünleşmiş bir adamdı, Dolmabahçe'de gazetecilerin toplandığı kafeyle bütünleşmiş biriydi. Uyumazdı, soluğu orada alırdı. Arka sokakları iyi bilirdi, tek derdi haberdi.
    Bugün Türk televizyonlarına, A Takımı gibi bir program hediye etti. Arka sokakların programıydı. Bilmediklerimizi oradan öğrendik.
    Son anına kadar haberin, hastalığı insanlara nasıl anlatırımın peşindeydi.

"Utanıyorum"
    Halit Kıvanç, "Utanıyorum. Ondan kaç yaş büyük bir abisi olarak ben burda... Konuşmakta zorlanıyorum. Nur içinde yatsın, diyecek bir şeyim yok. Öz evlatlarından birini kaybeden baba gibiyim."

"Onu ölüme uğurlamıyorum"
    Tayfun Talipoğlu, "Masa başı programcılığından, olay yeri programcılığına geçirdi. Hiç "gazete ya da televizyon yönetici olayım" demedi, "beni sokaktan almayın" dedi. Bir insan hastaneye yatana kadar elinde fotoğraf makinesiyle dolaşıyorsa, bu başka bir sevdadır. Ben, onu ölüme uğurlamıyorum, meslek hayatındaki 40'ıncı yılını kutlamak için burdayım."

    Cemal Reşit Rey'de düzenlenen tören; ailesi, sevenleri ve meslektaşlarının sahneye çıkarak Savaş Ay'a verdiği son selamın ardından sona erdi.

59 yaşında hayata veda etti
    Televizyoncu, muhabir ve gazeteci Savaş Ay’ın kalbi, Cumartesi günü 1,5 aydır gırtlak kanseri tedavisi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde durdu.
    Uzun süredir gırtlak kanseriyle mücadele eden 59 yaşındaki Savaş Ay’ın boğazında son dönemde yeni bir tümör oluşmuştu. Doktorları acil ameliyata alınmasını istemesine rağmen buna izin vermeyen usta gazeteci, yaşama veda etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.