Sarıgül'ün tehditle İnönü’den istifa mektubu aldığı ortaya çıktı!

Sarıgül'ün tehditle İnönü’den istifa mektubu aldığı ortaya çıktı!

Mustafa Sarıgül Hayri İnönü’nün Şişli Belediye Başkanlığı’ndan istifa etmesi için tehdit ve şantajla istifa mektubu aldığı ortaya çıktı.

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki, Mustafa Sarıgül’ün Hayri İnönü’yü tehdit davasında yeni tanıklar ortaya çıktı.

Bu tanıkların içerisinde; Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün Özel Kalem Müdürü Taner Biçel, Taner Biçel'in şoförü Mehmet Ateş ve Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün şoförü Hakan Yılmaz'da var.

Bu tanıkların içerisinde Taner Biçel'in ifadeleri şok etkisi yaratacak.

İşte Taner Biçel’in o ifadeleri;   

EMİR SARIGÜL VE EKİBİ TANER BİÇEL’İ TARTAKLAMIŞLAR

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün  yardımcısı Emir Sarıgül’dü. Hayri Bey, Sarıgül döneminden kalan 11 müdürü değiştirdikten sonra Ankara’ya gitti. Emir Sarıgül ve yanındaki meclis üyeleri ile birlikte kalabalık bir grupla  belediyedeki odama gelip beni tartakladılar.

AİLESİ VE ÇOCUKLARI ÜZERİNDEN TEHDİT EDİLMİŞ

Akşam Hayri Bey geldi. Belediyenin dışında buluştuk. Hayri Bey bana; ‘Beni Amerika’da yaşayan üç çocuğum üzerinden tehdit ettiler. Çocuklarımı öldüreceklerini söylediler. Ben aile yapısı olarak bunlara karşı koyacak güçte değilim’ dedi.

İNÖNÜ: ‘MECLİS ÜYELERİNE İSTİFAMI VERDİM’

Hayri İnönü, tehdit olayının ardından ABD’ye gitti. Beni tartaklayan meclis üyelerinden için istifasını verdiğini söylemişti. Sonra Nazlı Hanım da beni arayarak, tehdit edildiğini söyledi. Kırk yıllık asker kökenli devlet memuruyum. Hayri Bey’in tehdit edildiğini söylerken gözlerindeki korkuyu gördüm. Emir Sarıgül, ‘Biz Hayri Bey’le anlaştık. Burayı ben yöneteceğim’ diyordu. Kurguları buydu.

Taner Biçel’in şoförü Mehmet Ateş’de ifade veren şahitlerden biriydi.

“EMİR SARIGÜL TEHDİT ETTİ, ERKUT USTA TOKAT ATTI”

Ateş; Emir Sarıgül, ‘Burası bizim yerimiz, kalk git’ tavrı ile özel kalem müdürünün masasından kalkmasını istedi. Emir Sarıgül eline bir bardak alarak, yere fırlattı. Meclis Üyesi Erkut Usta, özel kalem müdürüne tokat attı. Ben araya girince beni de tehdit ettiler” dedi.

Diğer bir şahit ise Şişli Belediyesi’nde şoför olarak çalışan Hakan Yılmaz'dı;

‘ÇOCUKLARIN RAHAT UYUMASIN’ MESAJI

Yılmaz; Nazlı İnönü’yü okula götürdüğü sırada, kendisi ile Nazlı İnönü’yü Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül’ün cep telefonundan sürekli aradığını söyledi.

Nazlı İnönü’nün tedirgin bir hali olduğunu belirten Yılmaz, “Okula gidiyorduk. Nazlı Hanım, Mustafa Sarıgül’ün kendisini çocukları üzerinden tehdit ettiğini söyledi. Mustafa Sarıgül’ün attığı mesajı gösterdi. Mesajda; ‘Benim çocuklarım rahat uyumuyor. Senin çocukların da rahat uyumasın’ yazıyordu. Nazlı Hanım, Hayri İnönü ile telefonda konuştu. Hayri Bey de eşinin evine gitmemesini söyledi. Nazlı Hanım önce itiraz etti sonra başka yere bıraktım” dedi.

“EMİR SARIGÜL: NAZLI HANIM NEREDEYSE GELECEM”

Mustafa Sarıgül’ün korumasının kendisine ‘ara’ diye mesaj attığını ifade eden Hakan Yılmaz, “Aradığımda Emir Sarıgül telefonu açtı. Kızarak, ‘Nazlı hoca nerede? Kıvırma bana, omurgalı ol. Nazlı hanımla görüşmem lazım. Neredesiniz, geleyim’ dedi” diye konuştu. 

İDDİANAMEDE TOPLAM 14 YIL HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü’nün suç duyurusu üzerine başlatılan İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede toplam 14 yıla kadar hapis isteniliyor.

Şüpheli Mustafa Sarıgül’ün, “birden fazla kişiyle tehdit” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlarından 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Emir Sarıgül hakkında ise “birden fazla kişi ile tehdit” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Mahkeme duruşmayı diğer tanıkların dinlenmesi için erteledi.

“TEHDİT OLAYI PROFESYONELCE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR”

İnönü Çifti’nin avukatı Mine Güliz Baykal, eski belediye başkanı ve oğlunun, yeni belediye başkanı ve eşini, niye tehdit ettikleri sorusunun yanıtını aradıklarını belirterek, “Tehdit olayı profesyonelce gerçekleştirilmiştir” dedi.

Baba oğul Sarıgül’ün avukatları ise tanıkların belediye çalışanı olduğunu, ast üst ilişkisi nedeniyle tanıklarının geçerli sayılamayacağını savundu. Mahkeme, duruşmayı diğer tanıkların dinlenmesi için erteledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum