Sarıgül’ün kabusu geliyor

Sarıgül’ün kabusu geliyor

12 yıl Şişli Belediyesi’nde üst düzey yöneticilik yapan ve doğma büyüme Şişlili olan Kenan Malkoç, CHP’den aday adayı oluyor. Seçimde CHP’den olmayanlardan bile oy alacağına inanan Malkoç, Türkiye oy rekorunu kırarak seçimi kazanacağına inanıyor

kenan malkocKenan Malkoç Şişlililerin yakından tanıdığı bir isim.. 39 yaşında ve doğma büyüme Şişlili.. 12 yıl Şişli Belediyesi’nde yöneticilik deneyimi var.. Politikaya da hiç yabancı değil.. 1992 yılında CHP Şişli Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.. 24. Dönem CHP İstanbul milletvekili adayıydı.. Bunlar Kenan Malkoç’un geçmişini anlatan rakamlar.. 

Malkoç’un kendisi ise oldukça samimi ve idialı. Kenan Malkoç gazetemizi ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Malkoç, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Şişli Belediye Başkan aday adayı. Bunu kamuoyuna 27 Temmuz Cumartesi günü saat 16.00’da, geniş halk katılımının da olacağı bir basın toplantısıyla duyuracak. 

CHP’Lİ OLMAYANLAR DA

BANA OY VERECEK

Gelelim Kenan Malkoç’un diğer önemli açıklamalarına.. Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Malkoç, kendini bildiğinden beri politikanın içerisinde olduğunu söylüyor. CHP için afiş ve pankart astığını duvarlara yazı yazdığını gülümseyerek anlatıyor. Hayatının her döneminde aktif olduğunu bir çok sivil toplum örgütünde yöneticilik yaptığının altını çiziyor ve ekliyor: “Ben hep halkın içerisinde oldum. Bürokratlık yaparken de bu böyleydi, öğrencilik yaparken de. Bu nedenle seçime CHP adayı olarak girersem, CHP’li olmayanların da oyunu alacağıma inanıyorum. Çünkü bütün Şişlililer’in benim için söyleyeceği aynı cümledir; ‘Kenan bizim kardeşimiz.’ Benim böylesine bir avantajım var.”

25 GÜN BOYUNCA

GEZİ EYLEMİNDEYDİM

Kenan Malkoç gibi bir politikacıyla söyleşip, sözü Taksim Gezi olaylarına getirmemek olmaz: “25 gün boyunca arkadaşlarımla birlikte Gezi eylemlerinin içindeydim. Maddi ve manevi olarak elimizden ne geldiyse yaptık. Orada oldukça safiyane istekler vardı. Ama hükümet, daha doğrusu Başbakan Erdoğan bunu anlayamadı ya da anlamak istemedi. Ama yıllardır politika yapan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Artık Türkiye’de Gezi olaylarını dikkate almadan politika yapmaya kalkışanlar kaybedecek. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK’nın 2014 seçimlerinde gençlerden yana tavır alacağına inanıyorum. Zaten kendisiyle yaptığımız görüşmelerde de bu konu çok sık gündeme geldi. Ben ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2014 yerel seçimlerinde 1989 ruhunu yakalayacağına inanıyorum. Çünkü halk şu anda gelecekten kaygılı. Anlık mutluluk var ama geleceğe umutla bakamıyorlar. Eğer bir halk geleceğe umutla bakamıyorsa gereğini yapar. Göreceksiniz yapacaktır da.”

TÜRKİYE REKORU KIRARAK

BAŞKANLIĞI KAZANACAĞIM

Malkoç seçim stratejisini, programını da hazırlamış.. Adaylığını açıklayacağı 27 Temmuz’dan sonra çalışmalara başlayacak. CHP aday adayı Kenan Malkoç çalışmalar sırasında en çok kadınlar ve gençlerle yol arkadaşlığı yapacak. “Her şeyi onlarla birlikte yapacağım” diyor ve ekliyor: “Çünkü ben onlarsız bir Şişli düşünemiyorum. İddia ediyorum, eğer partim tarafından aday gösterilirsem Türkiye rekoru kırarak Şişli Belediyesi seçimini kazanırım. Hatta bu iddiama seçim öncesinde noterden taahhütname verecek kadar  da inanıyorum.” Neden aday olduğunu ise, “Kendimi Şişli’ye borçlu hissediyorum. Çünkü beni şişli var etti. Burada doğdum, burada okudum, çalıştım. Yani hayatım burada geçti. Beni Şişli var etti. Şimdi ona borcumu ödemek istiyorum” diye açıklıyor.

KOCA ŞİŞLİ’Yİ BETON

CEHENNEMİ YAPTILAR

 

Peki Kenan Malkoç Şişli Belediye Başkanı seçilirse neler yapacak? İşte Malkoç’un vaadleri: “Şişli her şeyden önce kültür-sanat ilçesi olacak. Çünkü Şişli halkının entelektüel seviyesi bunu gerektiriyor. Şişli bu anlamda çok çorak. İlk iş olarak bunu gidereceğiz. İkinci olarak beton cehennemi olan Şişli’yi yeniden yeşillendireceğiz. Çirkin çirkin gökdelenler yüzünden artık neredeyse gökyüzü görünmez oldu. Düşünün orta sınıf insanların ailecek gidip, oturacakları bir çay bahçemiz bile yok. Herkes Abdi İpekçi caddesindeki kafelere gidip, bir çaya 10 lira verecek durumda değil. Ayrıca Şişli’de ciddi bir gürültü kirliliği söz konusu. Bunun da önüne geçmek önceliklerimiz arasında.”

ŞİŞLİ’NİN GELİRİ ŞİŞLİ HALKINA YETER DE ARTAR

Söyleşinin sonunda, “Peki bunları neyle yapacaksınız? Çünkü Şişli Belediyesi’nin 1 milyar dolar borcu olduğu söyleniyor?” diye soracak oluyoruz.. O hemen sözü ağzımıza tıkıyor: “Şişli’nin geliri Şişli halkına yeter de artar bile. O iddia ediler borç Şişli halkının parasının Şişli halkına ödenmemesinden kaynaklanıyor. Başkan seçilirsem 2 yıl içerisned o borcu sıfırlar, artıya bile geçerim. Bir de üstüne  basa basa şunu söylemek istiyorum; ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na aday değilim. Ben Şişli Belediye Başkanlığı’na adayım ve haddimi bilirim.” 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.