Sarıgül'e PKK sorusu: Bölücülükle işbirliği yapacak mısın?

Sarıgül'e PKK sorusu: Bölücülükle işbirliği yapacak mısın?

CHP'nin İstanbul adaylığına hazırlanan Mustafa Sarıgül'e 'PKK ile yani BDP ve HDP ile işbirliği yapacak mısınız?' sorusunu yönelten Özbey, 'PKK ile ittifak intihardır' dedi.

     İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, partisinin İstanbul İl Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında İşçi Partisi'nin 30 Mart 2014 Yerel Yönetimler Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ilişkin politikalarını açıkladı. Özbey, Mustafa Sarıgül'e "Bölücülükle işbirliği yapacak mısınız?" sorusunu yöneltti.
     Açıklamasında, "Türkiyemiz, bölünüyor! AKP-PKK koalisyonu, ABD'nin Türkiye'yi bölme planında piyonluk görevlerini sürdürmektedir. Bu koşullarda, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri, Türkiyemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır" vurgusu yapan Özbey, "Yerel Seçimler, belediyelerimizi gericilik, yolsuzluk ve bölücülükten temizlemenin yanı sıra ülkemizi Erdoğan-Gül-Gülen yönetiminden kurtarmak için önemli bir fırsattır. İstanbul ve Ankara'dan başlayarak belediyelerimizi, AKP ve PKK'nın gericilik ve bölücülüğünden kurtarmak, buradan BOP Eşbaşkanlığının yobaz diktasını yıkarak, Atatürk'ün Milli Hükümetine giden yolda devam etmek mümkündür ve bu görevdir" dedi.

"PKK ile ittifak intihardır"
      Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağının konuşulduğunu hatırlatan Özbey, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi bize ulaşan bilgiler ışığında Sarıgül'e soruyoruz: PKK ile yani BDP ve HDP ile işbirliği yapacak mısınız? Bölücülükle ittifak yapacak mısınız? İstanbul'da bölücülükle işbirliği yapan bir belediye başkanı olamaz. Buna izin verilemez. PKK ile ittifak intihardır.

"Bölücü oyunu bozarız" 
      AKP-PKK koalisyonunun Türkiye'yi bölme planlarında rol almaktır. İstanbul'u yeniden AKP sultasına teslim etmektir. BOP Eşbaşkanlığının, yobaz diktasının sürdürülmesine destek olmaktır. İşçi Partisi olarak ilan ediyoruz: Bölücü oyunu bozarız. PKK/BDP/HDP'yle işbirliği yapan kişinin İstanbul'a Belediye Başkanı olmasına izin vermeyiz. Biz istemezsek bölücülükle ittifak yapan ne Sarıgül ne bir başkası belediye başkanı olmaz. Millet bunu kabul etmez. Sarıgül cevap vermelidir. İstanbul halkı gerçeği öğrensin ve tavrını belirlesin. Milli güçleri birleştirerek, Türk milletinin bütün gücünü ayağa kaldırıp ABD planlarını boşa çıkarmak, AKP'den kurtulmak imkânı önümüzdedir. Bunun için çözüm, gericilik ve bölücülüğe karşı, Atatürk'te birleşerek, Türk bayrağı altında toplanmaktadır. Bir yanda 2012'da başlayarak, Haziran'da ayaklanmaya dönüşen, 29 Ekim'de, 10 Kasım'da Türk bayrağı altında, Atatürk'te birleşen on milyonlar, bir yanda bölücülük. Herkes kararını vermek zorundadır. Bölücülükte değil, Atatürk'te birleşeceğiz. İstanbul halkı bunun bilincindedir ve bütün Türkiye'ye örnek olacaktır."

"İstanbul'u teslim etmeyeceğiz"
      "İşçi Partisi, Cumhuriyet kenti, güzel İstanbul'u seçeneksiz bırakmayacaktır. İstanbul, bizimdir, Türk milletinindir. İstanbulumuz AKP'ye de, PKK'ya, bölücülerle işbirliği yapanlara da teslim edilemeyecek kadar değerlidir. İstanbul'u teslim etmeyeceğiz. İşçi Partisi'nin Atatürk Devrimcisi adayları göreve hazırdır. İşçi Partisi, Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden İstanbulluların belediyesi yapacaktır. İşçi Partisi, halkçı belediyeciliğin en güzel örneğini İstanbul'da yaratacaktır. İstanbul, İşçi Partisi yönetiminde yeniden çağdaş, yaşanabilir, rantı değil, kamu çıkarını esas alan, insan merkezli bir kent olacaktır. İstanbul'u yönetmeye, İstanbul'u Mustafa Kemal'in şehri yapmaya hazırız. Yaparız." Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.