Sarıgül: Milletvekili Belediye Başkanı olmak istiyorsa istifa edecek

Sarıgül: Milletvekili Belediye Başkanı olmak istiyorsa istifa edecek

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, son günlerde tartışılan milletvekillerinin belediye başkanlığı adaylığına ilişkin olarak, "Eğer milletvekili belediye başkanı olmak istiyorsa görevinden istifa edecek" dedi.


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, son günlerde tartışılan milletvekillerinin belediye başkanlığı adaylığına ilişkin olarak, "Eğer milletvekili Belediye Başkanı olmak istiyorsa görevinden istifa edecek. Hem milletvekili olacaksın, hem aday olacaksın kaybedersen yine milletvekilisin. Yok öyle İstanbul. İstanbul'u yedirmezler" dedi. "Kavgalı Değil, Kahveli Siyaset" sloganıyla yola çıkan "Kahve Bahane, Siyasi Sohbetler Şahane" etkinliğinin ikincisi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün katılımı ve Betül İstanbullu'nun moderatörlüğünde Sarıyer gerçekleştirildi.
-KONUKLAR SALONA SIĞMADI-
Büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yüzlerce konuk, Mustafa Sarıgül'ü bir yandan ilgiyle dinlediler, diğer yandan kahvelerini yudumladılar.k
adınelisiyaset.com tarafından sosyal medya üzerinden organize edilen toplantı, Türkiye'de siyaset ve sosyal medya adına da alanında ilklerden bir günü yaşatmış oldu. Alkışlar eşliğinde salona giren Sarıgül, kendisine gösterilen ilgiden memnun kalarak herkese teşekkür ettiğini ve bu coşkunun kendisini çok etkilediğini ifade etti. Burada bir konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yerel yönetimlerde Şişli modelini anlatarak dil, din, ırk ayrımı yapmadıklarını, Şişli'deki her vatandaşa eşit hizmet götürdüklerini söyledi.
-"HEM ADAY OLACAKSIN, KAYBEDERSEN YİNE MİLLETVEKİLİ, YOK ÖYLE İstanbul"-
Etkinlik sırasında Sarıgül, sosyal medyadan gelen sorulara da yanıt verdi. Sarıgül, "Yerel seçimler yaklaştıkça adaylar tek tek çıkmaya başlıyor. Adayların çoğu şu an Meclis'de görev yapan milletvekilleri. Mevcut milletvekillerinin belediye başkanı adayı olmak istemelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soru üzerine, şu karşılığı verdi:
"Ben zamanında atama ve tayinle milletvekili olmadım. Ön seçimle oldum. Genel Başkanların kontenjanı olmalı. İlçe başkanlıklarına değil İlçe seçim kurullarına kaydolacaklar. İlçe başkanları kendilerine yakın isimleri kaydediyorlar. Milletvekilliği sisteminin ve yasasının değişmesi lazım. Eğer milletvekili Belediye Başkanı olmak istiyorsa görevinden istifa edecek. Ankara'daki parti gruplarına sesleniyorum. Bunu parlamentodaki bütün siyasi partilerin gözden geçirmesi lazım. Hem milletvekili olacaksın, hem aday olacaksın kaybedersen yine milletvekilisin. Yok öyle İstanbul. İstanbul'u yedirmezler. O siyasi partide hiç mi kimse yok. Önce milletvekilliğinden istifa edeceksin sonra gelip aday olacaksın. Yoksa, demokrasi zaafa uğrar ve başkalarının önü tıkanır."
-"DEDİKODU İNSANI RAHATLATIR AMA ŞEKLİNE VE DOZUNA BAKMAK LAZIM"-
Sarıgül, kendisine yöneltilen, "Bize İstanbul'u anlatır mısınız?" sorusuna, "Doğudan batıdan yurduma düşen, atın eğerlendi kılıcın kuşan, ne gezersin gülüm günlerin geldi" karşılığını verdi. Kadınların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, sözün dedikoduya gelmesi üzerine Sarıgül'e, "Erkekler kadınların dedikodusundan hep şikayet eder, peki siyasetteki dedikodular için ne diyorsunuz?" yönündeki bir başka soruya, şu yanıtı verdi:
"Dedikodu insanı rahatlatır. Ama şekline ve dozuna bakmak lazım. İşi rencide edici noktalara düşürmemek lazım. O kalitenin olması için siyasi partilerde değişimin olması lazım. Bu değişimle Türkiye başka bir noktaya gelecektir. Kadın kolları ve gençlik kolları çok önemlidir dedi.
-KADİR TOPBAŞ'I ÖPME NEDENİNİ "SAYGI AYRI, REKABET AYRI" DİYE AÇIKLADI-
Sarıgül, Tekin Akmansoy'un cenazesinde Kadir Topbaş'ı öpme nedenine de açıklık getirdi. Kendisinin örfüne, töresine bağlı bir insan olduğunu belirten Sarıgül, "Saftaydık ve Sayın Topbaş kendisinin yanına gelmemi rica etti. O nezakete karşılık gelişmiş samimi bir davranıştı, başka bir anlam çıkarılmasına gerek yok. Benim aldığım siyaset ve aile terbiyesi bunu gerektiriyordu. Farklı siyasi görüşlerde de olsak birbirimize saygı duymak zorundayız. Saygı ayrı, rekabet ayrıdır" diye konuştu.
-"SARIYER'DE CHP'Lİ OLMAK KOLAY, ADIYAMAN'DA OLUN"-
Mustafa Sarıgül, toplantıya Adıyaman'dan katılan bir gazetecinin sorusuna da yanıt verdi. Gazetecinin, "CHP maalesef kendine zarar veren bir parti konumuna düşüyor" diye başlayan sözlerine salonda bulunan birkaç kişi tepki gösterdi. Bunun üzerine Sarıgül, "Herkes sözünü sakınmadan konuşacak. Burada CHP'li olmak kolay. Gidin Adıyaman'da olun bakalım" dedi. Sarıgül, kendisinden oyun parkı talep eden gazeteciye, Adıyaman'da istenilen bir yere oyun parkı yaptıracağı sözünü verdi.
-"TORUNLARIM BANA BÜYÜK BABA DİYOR, DÜNÜRÜME DEDE"-
Özel hayatından da bahseden Mustafa Sarıgül, dedelik konusunda gelinin kendisine güzel bir jest yaptığını, torunlarının kendisine "büyük baba", dünürüne ise "dede" dediğini söyledi. Kendisinin 1980 yılında evlendiğini belirten Sarıgül, şöyle devam etti:
"Rahmetli eşim bir yıl sonra olumsuz bir hastalıkla karşılaştı ve oğlum Emir 1 yaşındayken vefat etti. Ben hayatımın 27 senesini oğluma verdim. Ama artık gelinim bakıyor. Şimdi aynı özeni Ömer'e gösteriyorum."
Etkinlik sonrası konuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Sarıgül, toplantıyı düzenleyen Kadıneli Siyaset başta olmak üzere herkese teşekkür ederek salondan ayrıldı.

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.