Sarıgül-Aydın Ayaydın ittifakı yıkım getirdi

Sarıgül-Aydın Ayaydın ittifakı yıkım getirdi

Siyasi “ikbali”ni CHP’de gören Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, bu partiye yakınlaşmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Sarıgül son olarak, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın kardeşinin mağazasının görünümünü kapattığı ileri sürülen Bodrum mantı Caf

Ben yazmaktan bıktım, Sarıgül yapmaktan bıkmadı.  Geçtiğimiz günlerde beni arayan bir okurum, Sarıgül’ün fütursuzluğu ile ilgili yaşadıklarını anlattı. Olay içler acısı. Düşünün bir milletvekili ki; oradaki esnafa, belediye başkanı gibi “Buraları kaldıracağım” diyebiliyor. Düşünün ki bir belediye başkanı; esnafı ayağına kadar çağırtıp, “Mantı satarak bu iş yürümez, sen kapat git” diyebilecek kadar gözü dönüyor. Ama sonuç ne olursa olsun, ben oradaki esnafın yanında olacağım. Kaldırımlardaki işgallere karşıyım ama kişilere özel muamele yapılmasına da karşıyım.


FÜTURSUZCA İŞLER

VE İŞLEMLERE DEVAM

Bahse konu yer Abdi İpekçi Caddesi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün bir gecelik eğlence için 3 milyon 850 bin lira harcadığı yer. Eski parayla yaklaşık 4 trilyon lira. Sağa sola caka satmak için tüm Şişlilinin hakkı olan paraları fütursuzca savurduğu yer. Neden fütursuzca diyorum? Ne Nişantaşı Halkı ne de Şişli Halkı orada yapılan yılbaşı kutlamalarını istemiyor. Halka rağmen de bu kutlamalara devam etmesinin nedenlerini varın siz düşünün. Eğlence yapılan ana alanın toplam uzunluğu 100 metre. Orada bulunan esnaflardan da ayrıca para toplanmasına rağmen yine de 4 trilyon paranın belediyenin kasasından çıktığı yer. Ünlü markaları farklı açılımlarla davet ettiği ama alışveriş için insanlara park yeri dahi bırakılmayan bir yer. Büyük markaları getiriyorsun, o zaman oraya uyacak kitle için o bölgeyi yapılandır. Sonra olmadı, eğlence sektörüne yöneldi. Bu sefer de Nişantaşı’nı Nişantaşı yapan semt sakinleri, gürültü ve görüntü kirliliğinden şikayet ederek Nişantaşı’nı terk etmeye başladı.   


KİŞİYE ÖZEL HİZMET VERİLİYOR

Siyasi “ikbali”ni CHP’de gören Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, bu partiye yakınlaşmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Nişantaşı'ndaki Bodrum Mantı Cafe'nin şemsiye ve platformu, CHP Milletvekili Aydın Ayaydın'ın kardeşinin açacağı mağaza olan İpekyol'un görünümünü  etkileyeceği  gerekçesiyle Şişli Belediyesi’ne ait iş makinaları tarafından yıkılarak kaldırıldı. CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ilişkilerinin esnafın aleyhinde  kullanılmaya başlandığı öne sürülüyor. Cadde üzerinde birçok kafenin şemsiye ve platformları dururken, Bodrum Mantı Cafe'nin şemsiyelerinin zorla kaldırılmasının arkasında Aydın Ayaydın'ın olduğu belirtiliyor.


DAHA ÖNCE DE KAÇAK

MERDİVEN OLAYI VARDI

 Aydın Ayaydın'ın kardeşi Yalçın Ayaydın, mekanın şemsiyelerinin kendi işletmelerinin önünü kapattığı gerekçesiyle  kafe sahiplerine  "Şemsiyeleri kaldırın"  mesajı  gönderdi.  Kafe sahipleri, cadde üzerinde bütün mekânların bu şekilde  olduğunu belirterek Ayaydın'a olumsuz karşılık verdi. Bunun üzerine devreye Mustafa Sarıgül girdi ve mekan sahiplerini makamına çağırarak, “Burada mantı satarak, para kazanamazsınız. En iyisi kapatın gidin” dedi. Ancak mekan sahipleri bu öneriye şiddetle karşı çıktı. Daha sonra devreye Sarıgül’ün zabıtaları girdi. 12 Temmuz Cuma akşamı  kafeye gelen Şişli Belediyesi zabıtaları cafenin şemsiyelerini zorla kaldırdı. Bu olay kısa bir süre önce de, Abdi İpekçi Caddesi'ndeki Atik Apartmanı sakinlerinin, 3 yıldır binalarına yapılan kaçak merdivenin yıkılması için verdiği  mücadele gündeme getirdi. Yalçın Ayaydın'a ait Machka  mağazasına  çıkışı  kolaylaştırmak  için caddeye kaçak olarak yaptırdığı metal merdiven, Şişli Belediyesi  encümeni,  kaymakamlık, mülkiye müfettişleri ve yargı kararlarına rağmen bir türlü yıkılmamış, bu durumun nedeninin de Mustafa Sarıgül'ün, Aydın Ayaydın ile  dostluğu ve CHP'deki gelecek  ümitlerinin  olduğu belirtilmişti. Ayaydın   ailesinin esnafa yönelik baskıya dönüşen saldırganlığına, adı CHP ile geçen bir Belediye Başkanı'yla işbirliği hem CHP'ye  hem de esnafa zarar vermeye  devam edecek gibi görünüyor.


Bodrum Mantı'nın aynı bina komşusuna izin var,
Aydın Ayaydın'ın alt binadaki Bodrum Mantı'ya izin yok. 







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.