Saldırganın hedefi Ermeniler değil yaşlı kadınlar

Saldırganın hedefi Ermeniler değil yaşlı kadınlar

Şişli ve Fatih’te yaşlı kadınlara yönelik kesici aletlerle gerçekleştirilen saldırıların aynı kişi tarafından yapıldığı değerlendiriliyor. Bir kadının öldürüldüğü olaylarla ilgili çalışma başlatan İstanbul polisi, son girişimi binaya gelenler olunca yarım

Kurbanlarına arkadan yaklaşan saldırgan, ilk kez binaya giren iki kadın tarafından görüldü. Verilen eşkal doğrultusunda robot resmi çıkarılan saldırganın yakalanması için polis ekiplerinin çalışması sürüyor. Yaşlı kadınları hedef alan saldırganın sanıldığının aksine ilk kurbanı bir Türk. Beş ayrı olayın faili olduğu değerlendirilen saldırganın mağdurlarından 2’si Türk, 3’ü Ermeni asıllı.

İstanbul'da gasp amacıyla 1 yaşlı kadınının öldürülmesi ve 4’ünün yaralanması olayının gerçekleştiren kişinin aynı saldırgan olduğu tespit edildi. Şişli ve Fatih’te yaşlı kadınlara yönelik gasp ve yaralama olaylarının ilki 1 Kasım 2012’de Fatih’te gerçekleşti. Gönül A. adındaki kadın, arkasından yaklaşan bir kişinin saldırısı sonucu darp edildikten sonra gasp edildi. 17 gün sonra ise benzer saldırıların ikincisi gerçekleşti 28 Kasım 2012’de yine Fatih’te Tuivat A. (87) isimli Ermeni asıllı Türk vatandaşı saldırıya uğradı. Tuivant A., yalnız yaşadığı dairesine girdiği sırada arkadan gelen saldırgan, boğazını sıktığı Tuivant A.’yı yumruklayıp darp ettikten sonra yaşlı kadının üzerindeki ziynet eşyalarını alıp kayıplara karıştı. Yoğun bakımda tedaviye alınan Tuivant A. bir gözünü kaybetti.

Yaşlı kadınları hedef alan saldırganın yakalanması için çalışma başlatan polis, araştırmalarını sürdürürken üçüncü saldırı gerçekleşti. Şişli’de 17 Aralık 2012’de Vehbiye Ö. (80), elektrikçi olduğunu söyleyerek eve giren bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırgana engel olmak isteyen kadının boğazı falçatayla kesildi. Yaşlı kadın hastanede tedavi altına alınırken saldırgan bir şey alamadan olay yerinden kaçtı.

Dördüncü saldırı ise 28 Aralık 2012’de Samatya'da yaşandı. Maritsa Küçük (85) adındaki Ermeni asıllı Türk vatandaşı, tek başına yaşadığı evinde vahşice öldürüldü. Darp edildikten sonra vücuduna aldığı bıçak darbeleriyle yaşamını yitiren Maritsa Küçük’ün üzerindeki ziynet eşyalarının alındığı tespit edildi.

Son saldırı haberi yine Fatih’ten 22 Ocak günü geldi. Sultan A. (83) adlı kadın da evine girerken bıçaklı saldırıya uğradı. Komşuların yetişmesi üzerine bir şey alamayan zanlı kaçarken, Sultan Aykar olaydan yaralı olarak kurtuldu.
Polis ortak noktası kurbanların yaşlı kadınlar olduğu saldırılarla ilgili çalışmalarında saldırganın yöntemi ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda saldırıların aynı kişi tarafından gerçekleştirildiğini değerlendiriyor.

HEDEF YAŞLI KADINLAR

25 yaşlarında olduğu tahmin edilen saldırganın kurbanlarını özellikle yaşlı kadınlardan seçiyor. Takip ettiği kişiler eve girmek üzereyken arkadan yaklaşan saldırgan, yaşlı kadınların çantalarını kapıp kayıplara karışıyor. Saldırgan, mağdurun direnç göstermesi halinde darp ve kesici aletle yaralamaya karıştıktan sonra kayıplara karışıyor. Mağdurlar arasında 2 Türk, 3 Ermeni asıllı yaşlı kadınının bulunduğunu belirten polis yetkilileri, bu saldırıların sadece Ermeni vatandaşlara yönelik olmadığı görüşünde. Saldırganın ilk mağduru ise bir Türk, Gönül A.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.