Promosyon Bez Çanta Dönemi Başladı

Promosyon Bez Çanta Dönemi Başladı

Promosyon bez çanta kumaşı üretimi yapan fabrikadan çıkmış işlenmemiş kumaşların genel adıdır.

Promosyon bez çanta kumaşı üretimi yapan fabrikadan çıkmış işlenmemiş kumaşların genel adıdır. Promosyon bez çanta kumaşı kumaş haline gelebilmesi için çeşitli işlemlerden geçmesi gerekir fakat bu tür kumaşlar işlenmeden ham olarak kullanılmaktadır. Ham bezin, terbiye işletmesine girmeden önce ham kontrolden geçmesi gerekir. Bu kontrol sırasında iplikten dokuma ve ebat çeşidinden dolayı meydana gelen hatalar tesppit edilir.

Kumaşın Hazırlanışı: Ham bezde çalışılan kumaşların tip bazında kümülatif olarak birleştirilmesi Metod: Kalite kontrolcülerden gelen “Ham Bez Kalite Kontrol Analiz Formundaki tipler Ham Bez Kayıt Formunun tip kadar ham bez adı, desen/varyant no/temiz, IA metresi hanelerindeki yerlere yazılır. Toplanarak toplam hanesine yazılır. O gün çalışılan tiplerden kaç metre çalışıldığı bulunur.

Fırça Makas (Açma) Amaç: Dokumadan gelen kumaş roliklerinin uç uca birleştirilerek kontrole hazır hale gelmesini sağlamak.

 Nakliye Amaç: Kumaş arabalarının kontrol makinasına taşımak, taşıma arabalarının kontrol makinaları altında almak, boşaltmak ve her türlü bez taşıma, yerleştirme işlemidir.

Ham Bez Kalite Kontrol ve Cımbız Amaç: Dokunmuş ham kumaşların kalite kontrolünü ve cımbızını yaparak kumaş üzerindeki hataları ilgili birimlere bildirmek, hatanın devam etmesini önlemek, ham bez kalitesini iyileştirmek. Metod: Çalışmadan önce matina temizlenir Makinanın sayacı sıfırlanır Kontrol makinasının arkasına kumaş dolu araba veya kumaş roliği konur. Kumaşın doğru yüzü üste gelmek şartıyla çekici rolikten ışıklı panonun üstünden sayaçta ve rolikten geçer, kontrol makinasına göre sollamam, rolik veya dokuma sarmaya gelir. Dokuma sollanacak ise sollamanın altında boş araba bulundurulur. Kolik sonlanacaksa karton rolik alınır, kumaşın ucu karton roliğe bantla tutturulur ve iki roliğin arasına konur. Dokuma sonlanacaksa dokuma arabası dokuma sarma aparatının altına konur. Kumaş dokuma sarma raabası roliğe sarılır ve dokuma aparatı raliğin üstüne indirilir. Kontrol yaparken bezin kırışık gelmemesine dikkat edilir, gerekirse, nakliyeciye düzeltilir.

Arabalarda bulunan “Fırça Makat Çalışma Formu” kumaş sonunda gelen “Kumaş Tanıtım Etiketi” ile karşılaştırılır. Kumaş üzerinde gelen posta etiketlerine dikkat edilir. Hangi posta geldiyse “Ham Bez Kalite Kontrol Formuna” etiketin rengine göre etiketteki tarihi ve sayaçtaki metreyi yazar. A postası (yeşil), B postası (kırmızı), C postası (mavi) etikettedir. Kontrol sırasında kaliteci postalardan gleen hataları hata bölümlerine işler. İstenen hatalar toplanır. Postanın hata adedi hanesine yazılır. Kumaş kontrolü bitince cımbızda giderilemeyen hatalar toplanır.

Kontrolör Promosyon bez çanta kumaşı kalite Kontrol Formunu bir nüsha tutar, Dokuma Müdürlüğüne gönderilir. Kontrolör, kumaş kontrol ederken cımbız da yapar. Cımbızı; cımbız makası ve tarak yardımıyla yapar. Kumaş üzerindeki alınabilecek hataları düzeltir. Büyük Neps, düğüm atkı yığılması, çözgü kaçığı split, yağlı uçuntu ve diğer hatalar temizlenir. 10 mt’den küçük hatalar ham bez parçaya aryırır. Kesilen kumaş hata numunelerinin üzerine

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.