Polonya'da Asgari Ücret Yüzde 21,54 Artırılacak

Polonya'da Asgari Ücret Yüzde 21,54 Artırılacak

Polonya hükümeti, 2024'te ekonomik büyümeyi desteklemek adına asgari ücreti önemli bir oranda artırmayı planlıyor.

Polonya hükümeti, 2024'te ekonomik büyümeyi desteklemek adına asgari ücreti önemli bir oranda artırmayı planlıyor.

Polonya’da Asgari ücret ne kadar? Polonya’da son güncel asgari ücret. Polonya Başbakanı Morawiecki, 2024 yılında asgari ücrette yüzde 21,54'lük bir artış yapacaklarını duyurdu.

 

Polonya’da Asgari Ücret Arttırılacak

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından önemli ekonomik kararları kamuoyuyla paylaştı. Bu kapsamda ülkede 2024 yılında Polonya’da asgari ücretin yüzde 21,54 oranında artırılacağını belirtti.

Asgari ücretin 2024 yılında 3 bin 490 zlotiden (yaklaşık 780 Euro) 4 bin 242 zlotiye (yaklaşık 950 Euro) yükseltilmesi planlanıyor. Morawiecki, bu artışın Polonyalıların refah seviyesini artırmak adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

 

Enflasyondan Daha Fazla Artıyor

Polonya'nın 2024 yılı için enflasyon beklentisi yüzde 6,6 olarak öngörülmektedir. Başbakan Morawiecki, ekonomik adımların ve alınan kararların Polonya ekonomisinin rekabetçilik ve istikrarını koruma adına güvenilir olduğunu belirtti.

Başbakan, Polonya iş gücü piyasasında 17 milyondan fazla çalışanın bulunduğunu, bu artışın ekonominin büyümesine katkıda bulunmasını ve Polonyalıların yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Morawiecki, Polonyalıların ücretlerinin hızla artmasını sağlamak ve hükümet olarak ekonomik büyümeye katkıda bulunmak için kararlılıkla hareket edeceklerini vurguladı. Bu kapsamda alınan kararlarla Polonya ekonomisinin daha rekabetçi ve istikrarlı bir yapıya kavuşması hedefleniyor.

Daha fazla trend haber için Para Durumu adresini takip etmeyi unutmayın! Keyifli günler dileriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.