Özel Dikim Pantolon Modelleri Hangi Kumaşlardan Oluşur?

Özel Dikim Pantolon Modelleri Hangi Kumaşlardan Oluşur?

Özel Dikim Pantolon Modelleri Hangi Kumaşlardan Oluşur?

 

 

 Özel dikim gömlekler, özel dikim takım elbiseler ve özel dikim pantolonlar; kişinin tarzını yansıtması açısından ve  benzersizliği açısından önemli günlerde çok sık tercih edilmektedir. Hazır kalıp ürünlerden de beğendiğiniz tarzda özel dikim pantolonlar bulabilseniz de, özel günler için size uygun dikilmiş bir özel dikim pantolonun yerini tutmayacaktır. Hatta bazen vücut ölçüleriniz özel dikim kıyafetler için uygun olsa da vücut tipiniz hazır giyim ürünlerine uygun olmayabilir. Özellikle düğününüzde giyeceğiniz damatlığın size özel dikilmiş olması ve her detayıyla tamamen sizi yansıtması, tarzıyla ön planda olmayı seven kişiler için çok önemlidir. Günümüzde özel dikim pantolon, özel dikim gömlek ve özel dikim takım elbise hazırlayan çok fazla firma olsa da; özel dikim kıyafetlerde kullanılan kumaşın türü ve kalitesi çok önemlidir.

 

 Bir özel dikim pantolon için dikkat edilmesi gereken en önemli özellikleri kumaşının kırışıklara ve suya dayanıklı olmasıdır. Ayrıca hangi mevsimde giyerseniz giyinin rahat olması da göz önünde bulundurulması gereken özelliklerdir. Bu özellikleri göz önüne aldığımızda en yaygın kullanılan kumaş türleri yün ve polyesterdir. Eğer bir özel dikim pantolonda aradığınız özellik dayanıklı oluşu ise doğal liflere nazaran sentetik kumaşlar daha dayanıklı olacaktır. Örneğin; polyester ve suni ipek karışımı kumaşlar oldukça dayanıklıdır, keza pamuk polyester karışımı kumaşlarla yapılan özel dikim pantolonlar da oldukça dayanıklıdır. Daha çok yaz mevsimlerinde hem esnek, hem dayanıklı, hem de rahat bir özel dikim pantolon isterseniz krep kumaşlarla yapılmış pantolonları tercih edebilirsiniz. Bu şekilde iyi bir özel dikim pantolonu da aynı şekilde iyi bir ısmarlama gömlekle tamamlamak oldukça şık bir görüntü yaratacaktır.

 

Özel Dikim Pantolonun Kullanım Alanları Nerelerdir?

 

 Genelde özel dikim takım elbiseler, gömlekler ve pantolonlar özel ve önemli günler için kişiye özel dikilmektedirler. En yaygın ve önemli kullanım alanları düğünlerdir. Düğününüz kadar damatlığınızın da özel olmasını isteyebilirsiniz. Standart takım elbise kalıbından çıkıp ısmarlama bir takım elbise ile damatlığınızı göz alıcı hale getirebilirsiniz. Aynı şekilde çok yakın bir arkadaşınızın düğünü için salondaki diğer kişilerden daha farklı görünmek istediğinizde siz de özel dikim bir pantolon ve onunla beraber tamamlayıcı özel dikim bir gömlekle kendinizi ayırabilirsiniz.

 

 Önemli bir davete gideceğiniz zaman davete uygun şekilde hazırlanmış özel dikim bir pantolonla kendinizi gösterebilirsiniz. Aynı şekilde temalı bir partiye ya da davete gideceğiniz zaman temaya uygun kıyafet bulmak zor olabilir. Bu gibi durumlarda özel dikim bir takım elbise ya da özel dikim pantolon ile gömlek işinizi görebilir.

 

 Genellikle büyük beden erkekler için ölçülerine uygun kalıplarda hazır pantolon bulmak oldukça zor oluyor. Bu gibi durumlarda da ölçülerinize uygun şekilde bir özel dikim pantolon tercih edebilirsiniz. Sadece pantolon için değil; özel dikim gömlekten, özel dikim takım elbiseye kadar her şey büyük beden kişiler için hayat kurtarıcı olabilirler.

Özel Dikim Pantolon Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Özel dikim pantolonların fiyatları basmakalıp pantolonlara göre daha yüksektir ve ölçülere özel olduğu için zarar görmesi durumunda düzeltilmesi daha zordur. Bu yüzden kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

 

  • Giyeceğiniz özel dikim pantolonun kullanım alanının neresi olacağına dikkat etmelisiniz. Kullanım alanına göre kumaş seçmeniz özel dikim pantolonun kullanım süresini de arttıracaktır.
  • Giyeceğiniz özel dikim pantolonun tarzına göre kumaş seçmeye dikkat etmelisiniz. Seçeceğiniz her kumaşın duruşu modelden modele değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden önceden istediğiniz model ve kumaş seçimi hakkında terzinizle konuşmanız faydalı olacaktır.
  • Özel dikim pantolonunuz, özel dikim gömleğiniz ya da özel dikim takım elbiseniz hazırlanırken iki ya da üç kere provaya gitmeniz; üstünüzde nasıl durduğunu en iyi şekilde görmeniz ve kusurları en doğru şekilde ortadan kaldırmanız açısından çok önemlidir. Ne kadar çok prova alınması demek, ortaya o kadar kusursuz bir ürün çıkacak demektir.
  • Özel dikim pantolonunuz sizin için evinizdeki diğer giyim ürünlerine nazaran daha değerli olacaktır. Bu yüzden özel dikim pantolonunuzu evdeki makine yerine, kuru temizlemede yıkattırmanız pantolonun ömrünü uzatacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.