Oyuncu Tuna Arman'dan Sokak Hayvanlarına Destek

Oyuncu Tuna Arman'dan Sokak Hayvanlarına Destek

Şişli Belediyesi ve Ortaca Belediyesi işbirliğiyle HAYDOS sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezinde kısırlaştırma ve sağlık taraması yapıldı.

HAYDOS rehabilitasyon ve bakım merkezinde yapılan çalışmalara destek olmak için geldiğini söyleyen Tuna Arman, hayvanların toplumda insanlarla yaşama hakkına sahip olmaları gerektiğini kaydetti.

Hayvanların tek isteğinin sevgi olduğun belirten Arman, "Maalesef köpek insansız yaşayamayan bir varlık. Böyle barınaklara koyduğumuz zaman en azından halkımızın gelip kafalarını okşamaları, sevmeleri gerekiyor. O yüzden buranın varlığını anlatabilmek için geldim. Bunların birçoğu terk edilmiş ev hayvanları, bunların sokakta yaşaması çok zor. Burası için barınak demeyelim, yaşam alanı diyelim. Çünkü çimene basıyorlar, ağaçların altında oturuyorlar, onların doğal hayatı, tek eksikleri dokunulmak, sevilmek" dedi.

2011 yılında engelli hayvanların varlığına dikkat çekmek amacıyla, radyo programcısı ve hayvan hakları aktivisti Tolga Öztorun ve fotoğrafçı Ateş Kantürk ile "Farkında mısın-" projesini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Arman, "O çok güzel bir çalışma oldu. Türkiye'deki çeşitli barınaklara 30 ton mama yardımı topladık. Burada amaç engelli hayvanların varlığını anlatmaktı. Toplum engelli hayvanların da var olduğunu anladı. Göz ameliyatları yaptırdık" diye konuştu.

Kendisinin de evinde engelli hayvanlar olduğunu kaydeden Arman, şunları söyledi:
"Bir ev için çok fazla ama 13 engelli hayvanım var. Hepsi engelli oldukları ve bir hikayeleri oldukları için, engelli hayvanları tercih etmedikleri için bizlerin evleri ve hayatları dolu. Buradaki engelli bölümünde bir sürü engelli kedi var. Evde olsalar çok daha rahat ederler. Toplumun önceliği engellilere vermesi gerekiyor. Çünkü hayvan zaten zor yaşıyor, bir de engelli olunca daha da zor yaşıyor. Engelli insan düşünün. Bir engelli akrabamız olsa kaç kişi yardım ederiz. Gözleri görmeyen bir hayvanın toplumda yer alması çok zor."

HAYTAP Muğla temsilcisi ve Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen ise Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Gönül Koç ve beraberinde gelen 5 hekimin 5 gün HAYDOS sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezinde kısırlaştırma ve sağlık taraması çalışması yaptıklarını, çalışmalara tiyatro, dizi oyuncusu ve televizyon sunucusu Tuna Arman'ın da katılarak destek verdiğini
söyledi.

Rehabilitasyon merkezinde 600 civarında köpek ve 150 kedinin yaşadığını belirten Dağdelen, barınak ve bakım merkezlerinin vatandaşların destekleri sayesinde ayakta durabildiğini belirtti.
Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Gönül Koç ise Ortaca ve Şişli Belediyesinin işbirliği ile veteriner hekim desteği vermek için barınağa geldiklerini dile getirdi

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.