Okmeydanı savaş meydanına döndü

Okmeydanı savaş meydanına döndü

Cezaevlerindeki ölüm oruçlarına destek vermek için izinsiz eylem yapmak isteyen marjinal gruplara polis müdahale etti. Biber gazına taş ve sopalarla karşılık verilmesi sonucu çıkan olaylarda Okmeydanı savaş alanına döndü.


 

Cezaevlerindeki ölüm oruçlarına destek vermek için izinsiz eylem yapmak isteyen marjinal gruplara polis müdahale etti. Biber gazına taş ve sopalarla karşılık verilmesi sonucu çıkan olaylarda Okmeydanı savaş alanına döndü. 

Şişli Okmeydanı'nda toplanan ve aralarında BDP üyelerinin de bulunduğu grup, cezaevlerindeki ölüm oruçlarına destek vermek için eylem yapmak istedi. Eylemin yasal olmadığını belirten polis ise gruba izin vermedi. Polis, ısrarlara rağmen dağılmaya gruba biber gazı attı. Eylemciler de polise taş ve sopalarlar karşılık verdi. Birçok araç hasar gördü, trafik levhaları yerinden söküldü. Polisle göstericiler arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı. Polise taşla saldıran eylemciler, kısa bir süre E-5 karayolunu trafiğe kapattı. Polisin gelmesiyle şahıslar kaçtı. 


POLİSE TAŞ ATTILAR
Şişli, Beyoğlu ve Kağıthane'den Okmeydanı'na gelen gruplar, AK Parti İl Başkanlığı'na yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis, gruba müdahale ederek dağıttı. Küçük gruplar halinde ara sokaklara kaçan şahıslar, polise taşla saldırdı. Polisle eylemciler arasında sık sık kovalamaca yaşandı. 

Bu arada, yaklaşık 15 kişilik maskeli bir grup, önce Darülaceze Caddesi'ni ardından da E-5 karayolunu Boğaziçi Köprüsü istikametine trafiğe kapattı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği maskeli şahıslar kaçtı.

VATANDAŞLARLA KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Bu sırada, mahalle sakinleri ile eylemciler arasında arbede çıktı. Eylemcileri öfkeli kalabalığın elinden polis kurtardı. Okmeydanı'nda toplanan bazı eylemciler, polisin müdahale etmesi sonucu ara sokaklara dağıldı. Talatpaşa Mahallesi'ne doğru kaçan grup, Keskingil Çıkmazı'nda bir apartmana sığındı. Bu sırada eylemcilerin oraya toplandığını duyan mahalleli, apartmanı basmak istedi. Olayı haber alan polisler, hemen apartmanın önüne geldi. Çevik kuvvet ekibi, sokak girişini ve çıkışını kapattı. Bazı eylemciler vatandaşların darp etmesiyle yaralandı. Polisler, öfkeli kalabalığı yatıştırmak için uzun süre uğraştı. Kalabalık, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde slogan attı. 

Bu arada apartmanın önüne sivil bir polis otobüsü getirildi. Eylemciler bu otobüse bindirildi. Otobüsün çıkışı sırasında eylemciler araca doğru yürümek istedi ancak polis vermedi. Polis aracı sokaktan çıkarak hızla uzaklaştı. Yaralı eylemciler, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Bölgedeki gerginlik sürüyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.