Mezarlıkta Müslüm Gürses izdihamı

Mezarlıkta Müslüm Gürses izdihamı

Arabesk müziğin ünlü ismi Müslüm Gürses’in cenazesinin toprağa verilişi esnasında izdiham yaşandı.

Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Gürses’in naaşı sevenleri tarafından omuzlara alındı. Tabut cenaze aracına konulurken, hayranları yol boyunca cenaze aracına eşlik etti. Gürses hayranı yaklaşık bin kişi Teşvikiye’den Zincirliku Mezarlığı’na kadar cenaze aracıyla bereber yürüdü. Tekbir getiren kortejdekiler, sürekli ‘Müslüm Baba’ sloganları attı. Caneze aracını dolduran ve üzerine çıkan hayranları yol boyunca Müslüm Baba yazılı atkı ve dövizler taşıdı.

Kalabalık kortej mezarlığa güçlükle girebildi. Cenaze aracı mezarlığa girdiği sırada inşaatta çalışan işçiler de kortejdekilere destek verdi. Naaşın toprağa verilmesi esnasında ise Müslüm Gürses’in sevenleri arasında izdiham yaşandı. Gürses’in içinde bulunduğu tabut, çıkan arbedede parçalandı.

Mezarlıkta dua edecek olan hocanın sık sık Gürses hayranlarını sakin olmaları yönünde uyarmalarına rağmen istenmeyen görüntüler yaşandı. Ünlü sanatçı Orhan Gencebay’ın da Gürses’i son yolculuğuna uğurlamak için mezarlığa geldiği görüldü.

Gürses’in cenazesine katılmak için Ordu Fatsa’dan geldiğini ifade eden Sevinç Bektaş, Gürses’i çok sevdiğini belirterek, “4-5 günden beri hastanede bekliyorum. Fatsa’dan da dua edebilirdim ama onun şarkıları ile hayat buldum. Hayatım boyunca onun şarkılarını dinledim. Allah rahmet eylesin.” dedi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.