Mehmetçik Camii’nde Kan Bağışı

Mehmetçik Camii’nde Kan Bağışı

Fulya Mahallesi Muhtarlığı tarafından her yıl düzenlenen kan bağışı kampanyasına bir yenisi daha eklendi. Kızılay Kan Merkezi ve Fulya Mahallesi Muhtarlığı tarafından Fulya Mehmetçik Camisi’nde düzenlenen kan bağışına, camii cemaati ve mahalleliler katıld

Cuma hutbelerinde kan bağışının önemine yönelik konuşma yaptıklarını belirten cami imamı Hasan Osmanoğlu, “Cami cemaatimizin kan bağışı konusunda duyarlılığını arttırmak amacıyla Cuma hutbelerinde bu konunun önemine dair vaazlar verdik. Gerek mahallelimiz, gerekse cami cemaatimiz kan bağışında bulunarak, kendileri için ve ihtiyaç sahipleri için kan bağışında bulundular. Bağışçı sayısının daha fazla olmasını beklerdik. Bu uygulamayı 3 ay sonra tekrarlayacağız” dedi. 

İhtiyaç duyulmadıkça kan bağışının öneminin farkına varılmadığını ifade eden Fulya Mahallesi Muhtarı Bülent Özen, “8 senedir periyodik olarak mahallemizde Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyası yapıyoruz. Kan devamlı ihtiyaçtır. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Mehmetçik Camisi’nde kan bağışı gerçekleştirdik. Cuma hutbelerinde vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirdik. Ne kadar önemli olduğu imamlarımız tarafından cemaate bildirildi. İnsanlar bu bağışların, Kutlu Doğum Haftası’nda daha bir anlam kazandığını belirterek, teşekkür ettiler. Bu kampanyalarımızı devam ettireceğiz. Kimseye Allah lazım etmesin ama düşünün ki bu ihtiyaç bizler içinde gerekli olabilecek” şeklinde konuştu.

Fulya Mahallesi Muhtarlığı ve Kızılay Kan Merkezi tarafından ortak olarak düzenlenen kan bağışında 83 ünite kan toplandığı belirtildi. 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.