Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye'nin Voleybol Başarısını ve Yeni Hedefleri Açıklıyor

Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye'nin Voleybol Başarısını ve Yeni Hedefleri Açıklıyor

Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye'nin Voleybol Başarısını ve Yeni Hedefleri Açıklıyor

 

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Avrupa şampiyonluğu sonrasında verdiği röportajda, sürdürülebilir başarının anahtarını ve yeni hedefleri açıkladı. "Olimpiyatlarda kürsüye çıkmak en büyük hedefimiz," dedi.

 

 

Son Dakika Haberi: Mehmet Akif Üstündağ’ın Yeni Hedefi

 

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, kadın voleybol milli takımının Avrupa şampiyonluğu sonrası ilk röportajını verdi. Üstündağ, "Sürdürülebilir başarı en önemli hedefimiz. Olimpiyatlarda kürsüye çıkmak istiyoruz," dedi.

 

2016 yılından bu yana TVF başkanlığını yürüten Üstündağ, altyapıya ve tesisleşmeye yaptığı yatırımlarla Türk voleybolunun şampiyonluk yolunu açmış durumda. Ayrıca, sporcuların eğitim alabilmesi için çok sayıda proje hayata geçirdi.

 

Üstündağ, şampiyonluk hikayesini şöyle özetliyor: "Olimpiyata gitmek yetmez, madalya da almalıyız. Sürdürülebilir bir başarı için planlı, programlı ve sistemli çalışmalıyız. Samimiyet ve iş sevgisi de başarıyı getiriyor."

 

Voleybol Liseleri Kurmak İstiyor

 

Üstündağ'ın geliştirdiği Voleybol Lisesi projesi, 6-12 yaş grubu çocuklara yönelik altyapı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. "Eğer pandemi olmasaydı, bu projeyi 81 ilde uygulayacaktık," dedi. Voleybol Lisesi, sadece sporcular için değil, hakemler için de bir eğitim platformu. Lise ikinci sınıfta hakem dersi eklenmiş ve bu sayede 28 hakem yetiştirilmiştir.

 

Türk Voleybolu için Yeni Hedefler

 

Avrupa şampiyonu olan kadın voleybol milli takımımız için yeni hedefler belirlendi. Başkan Üstündağ, "Durmak yok, şimdi de olimpiyat elemeleri için Japonya'ya gidiyoruz. Olimpiyatlarda kürsüye çıkmak en büyük hayalimiz," diyor.

 

Güncel son dakika spor haberleri için https://www.istanbulgazetesi.com.tr/spor adresinden İstanbul Gazetesi’ni takip etmeyi unutmayın! Keyifli okumalar…

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.