Mecidiyeköy Mahallesi Esnafı: “Huzurumuz Yok”

Mecidiyeköy Mahallesi Esnafı: “Huzurumuz Yok”

Şişli’de Mecidiyeköy Mahallesi esnafı, işlerin kötü gitmesini Türkiye’nin içinde bulunduğu siyaset ortamına bağladı. Gelirlerinin kendileri için yeterli olmadığını belirten esnaf halkı “Huzurumuz yok” dedi

 

 

 

 

 

Mustafa Aktaşmustafaaktas300.jpg

Mecidiyeköy’de bir kafede çalışan Mustafa Aktaş: “Satışlarımız bayramdan sonra kötü gitmeye başladı, işlerimiz düşük. Nakite dayalı çalışıyoruz, kredi kartı az kullanılıyor.” dedi.

                                                 

 

 

 

 

eminatik300.jpgEmin Atik

Çiçekçilikle uğraşan, 30 yıllık esnaf olan Emin Atik: “Satışlarımız kötü ancak yalnız bizim meslekte değil, Türkiye’nin durumu belli. Huzur yok, yaşayacağımız bile belli değil. Bence işlerin düzelmesi siyaset ortamına bağlı.” dedi. Atik “Eskiden esnaf arkadaşlarımla her sabah kahvaltı ederdik şimdi birbirimize selam vermeden dükkanlarımızı açıyoruz çünkü kafamız boş değil. Huzurumuz yok. Gelirim giderlerimi karşılamıyor, geriye baktığımda sırf 15 yıl kira ödemek için çalışmışım.” dedi. 

 

 

Ali Kabataşalikabatas300.jpg

Elektrik işleriyle uğraşan Ali Kabataş ödemelerini nakit aldığını belirtti. Kabataş: “Ramazan bayramı, koalisyon hükümeti, seçimler, kurban bayramı derken 2015 yılı bizler için çok kötü geçti. Geçen yıla göre işlerimiz bu yıl daha kötü bir hal aldı. Açıkçası gelirlerim giderlerime yetmiyor.” diyerek sözlerine son verdi.

 

 

 

 

Yusuf Yadigaryusufyadigar300.jpg

Şişli’de 15 yıldır esnaflık yapan Yusuf Yadigar; “Bu yıl işlerimiz durgun, artık eski işler yok.” Dedi. Yapılan alışverişlerin kredi kartı ile gerçekleştiğini belirten Yadigar “İnsanlar artık gelip iki liraya kart uzatıyorlar. Şahsen iki liraya kart çekmiyorum ama parayı da almıyorum, sonra getirin diyorum. Kredi kartı çektiğim zaman kestiğim fişin, harcadığım kağıdın parasını yetmiyor. Aybaşı gelince kirayı versek elektrik faturası kalıyor, onu ödesek vergi kalıyor, vergiyi ödesek su kalıyor. Faturalarımızı bir ay boyunca ödedim de kapattım diyemiyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

 

ilyasyilmaz300.jpgİlyas Yılmaz

 Yaklaşık dört yıldır resim atölyesini işleten İlyas Yılmaz: “Ülkenin durumu ortada, satışlarımızda oldukça durgun.”  Dedi. Yılmaz; “İnsanlar ekmek parasını bulduktan sonra resim alabiliyorlar. Benim için resim tamamen huzurla alakalı. İnsanlarda huzur olmayınca tabii resimde almıyorlar. Gelir gider dengesini ise ucu ucuna yetiştiriyoruz.” Diyerek satışlarında kredi kartı kullanımının daha fazla olduğunu belirtti.

 

 

 

ayhanoyuncu300.jpg

Ayhan Oyuncu

Satışlarının son bir seneye kadar fena olmadığını belirten Ayhan Oyuncu: “İşler geçtiğimiz yılbaşından itibaren baya bir düşme eğilimine girdi. Özellikle seçim ortamlarında işler bir durgunluğa giriyor. İşlerimizin düzelmesi yılbaşını bulabilir. Satışlarımız genelde kredi kartıyla gerçekleştiriliyor, alıcılar taksit yaptırıyor.” dedi.

 

 

 

Haber: Özlem Kurt

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum