Marmaray'a bağlanacak yeni hat ve duraklar

Marmaray'a bağlanacak yeni hat ve duraklar

Marmaray'ın 5 istasyonu açılıdı. İBB, 181 otobüs hattını Marmaray'a entegre etti.

 Asrın projesi' olarak nitelendirilen MarmarayCumhuriyetin 90. yıl dönümünde açıldı. 1400 metresi denizin altında olan Marmaray, 13.6 kilometrelik mesafeyle Ayrılıkçeşme'yi Kazlıçeşme'ye bağlayarak Asya ile Avrupakıtasını sualtı tüpleriyle birbirine bağlıyor. Asya-Avrupa arasındaki geçişleri 4 dakikaya indirecek olan proje, yedi yıllık çalışma sonrasında tamamlandı. Marmaray içinİstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada yeni bir düzenleme yaptı. 181 otobüs hattı Marmaray'a entegre edilirken,İett'ye bağlı 1419 otobüs de günde 8722 sefer yaparak Marmaray'ın aktif işlemesine olanak sağlayacak.

5 İSTASYON

Marmaray'ın bugün açılan bölümünde 3'ü yer altında olmak üzere toplam 5 istasyon bulunuyor. İstasyonların isimleri ise şöyle: Ayrılık ÇeşmeÜsküdar, Yenikapı, Sirkeci ve Kazlıçeşme. Marmaray biletleri 1.95 lira üzerinden fiyatlandırılırken İstanbulkart da geçerli olacak.

YENİ OTOBÜS HATLARI VE DURAKLAR

KAZLIÇEŞME HATTI: Marmara'yı kullanarak Anadolu yakasından gelip,Avrupa yakasındaki son durak olan Kazlıçeşme durağında inecek yolcular, diğer toplu ulaşım araçlarına entegre olabilmek için yeni oluşturulan duraktan İettotobüsleriyle metro ve metrobüs duraklarına ulaşabilecekler.

ZEYTİNBURNU-KAZLIÇEŞME: MR10 adlı otobüs hattıyla, Marmaray'dan inen yolcular Zeytinburnu-Bağcılar tramvay istasyonuna ve Zeytinburnu Metrobüs İstasyonu'na ulaşabilecek. Toplam 3,5 kilometre olan hat uzunluğunda üç otobüs hizmet verecek.

TOPKAPI-CEVİZLİBAĞ-KAZLIÇEŞME:Kazlıçeşme'de inen yolcular MR11 adlı otobüs durağında hizmet veren otobüsler sayesinde Cevizlibağ ve Topkapı'ya aktarma yapabilecek. Yolcular Metro, Metrobüs, ile Topkapı- Sultançiftliği tramvay hattı ve Topkapı istikametine bu hat ile gidebilecek. MR11 adlı otobüs hattında üç otobüs hizmet verecek.

YENİBOSNA-KAZLIÇEŞME: Bu hattı Bakırköy Sahil Yolu, Ataköy, Şirinevler, Yenibosna Transfer Merkezi'ne geçiş yapmak isteyen yolcular kullanabilecek. Yine bu kapsamda Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu'nun sahil tarafında yeni otobüs, yolcu bekleme peronları yapıldı. Yaklaşık 10 kilometre uzunluğa sahip Yenibosna-Kazlıçeşme hattında hizmet verilmesi için MR20 adlı bir otobüs hattı kuruldu. Bu hatta 4 adet otobüs gün boyu hizmet verecek.

YENİKAPI-AKSARAY: Yenikapı İstasyonu'nda inen yolcular için Aksaray-Havalimanı ve Aksaray- Kirazlı Metrosuna aktarma imkânı sağlayacak olan Yenikapı-Aksaray otobüs hattı oluşturdu. Y1 adlı Yenikapı-Aksaray hattında iki otobüs 1.6 kilometrelik mesafede yolcu taşıyacak.

HALKALI- YENİKAPI: BN3 adlı Halkalı-Yenikapı otobüs hattı, eski banliyö hattı üzerinden hizmet verecek. Uzunluğu 25 kilometre olan hatta 10 araç yolcu taşıyarak Halkalı-Yenikapı arasında ulaşım imkânı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.