Mahmut Aytaç: ‘Muammer Keskin geçmişte çarşaf liste için darp edilmişti’

Mahmut Aytaç: ‘Muammer Keskin geçmişte çarşaf liste için darp edilmişti’

Kırmızı Liste’den delege olan Mahmut Aytaç; geçmiş dönemde, Muammer Keskin’in Çarşaf Liste’yi savunmasından dolayı darp edildiğini söyledi. Aytaç, kendisini eleştiren Hamdi Gülpınar’a da ciddi eleştirilerde bulundu.

HAMDİ GÜLPINAR: ‘LİSTEYE GİREMEYENLER ELEŞTİYOR’

CHP’nin Şişli İlçe Kongresi’nde çarşaf ve blok liste tartışması yaşandı. Blok listeyi savunanları adına Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Hamdi Gülpınar konuştu. Çarşaf Listeyi savunmak üzere de Mahmut Aytaç söz aldı.

Hamdi Gülpınar’ın konuşmasında; Mahmut Aytaç’ın listeye giremediği için Çarşaf Liste’yi savunduğunu söylemesi üzerine salonda tartışmalar yaşandı. 

Kırmızı Liste’den delege seçilen Mahmut Aytaç ise Hamdi Gülpınar’ın konuşmalarına cevap verdi.

“HAMDİ GÜLPINAR BİZİ KENDİSİ İLE KARIŞTIRIYOR”  

Hamdi Gülpınar bana diyor ki; listede olmadığı için eleştiri yapıyor. Şu anda şu salonda kimse listeyi bilmiyor. Ben de bilmiyorum. Peki sen nereden biliyorsun listeyi.

İşte mahalle delege seçimleri döneminde, bir üst akıl var, delege listelerini de onlar belirliyor deniliyordu. İşte onlar bunlar.

Hamdi Gülpınar, geçmişte savunduğu ne varsa bugün tam tersini savunur hale geldi. Biz ise dün neyi savunduysak bugünde aynısını savunuyoruz. Hamdi Hoca bizi kendisi ile karıştırıyor.

Bizim haykırışımız zihniyete. Biz rakibimize benzer isek kaybederiz. Onun için rakibe asla ve asla benzemeyeceğiz.  Bırakan artık her yerlere aday olmayı. Biz genç ve kadınların önünü açmalıyız.  

HAMDİ GÜLPINAR HER YERE ADAY OLUYOR

Hamdi Gülpınar arkadaşımız bize diyor ki; şahsi beklentisi var da, ondan eleştiri yapıyor. Ben hiçbir yere aday falan değilim.

Hamdi Gülpınar ise her yere aday oldu. Hamdi Gülpınar beni kendisi ile karıştırıyor.

Hamdi Gülpınar; CHP’de delegeliğe aday, ilçe başkanlığına aday, meclis üyeliğine aday, belediyenin şirketlerine aday. Onun için sen beni kendinle karıştırma. Biz seni çok iyi biliyoruz.

ÖZGÜR ŞİŞLİ ÖZGÜR İSTANBUL PLATFORMUNU NİYE KURDUK

Birlikte pankart astığımız ve Muammer Keskin başkanımızı birlikte sırtımızda taşıdığımız değerli yol arkadaşlarım. Bizim kişilerle işimiz yok, bizim inandığımız ilkelerle işimiz var.

Bundan 6 yıl önce Şişli’de bir platform kuruluyor dediler. Bu platform Muammer Keskin’in önderliğinde oluşturulan, ismi de Özgür Şişli ve Özgür İstanbul oluyor dediler.

Dedim ki, tam bana göre.  Çokta mutlu oldum. Hemen gittik ve ilkelerimizi koyduk. O günlerde dedik ki, kişisel ve şahsi hesapları olanlar bu platformu terk etsin.

Yani ben meclis üyesi olursam varım. Olamazsam yokum diyenler. Yok delege olursam varım. Yok o yok bu istekleri olanlar derhal burayı terk etsin dedik.

GEÇMİŞTEKİ BEYAZ LİSTEDEN NE FARKIMIZ VAR

Geçmişte Beyaz Liste iktidar iken, bizim Kırmızı Liste’mize neler yaptı. Şimdi ise Beyaz Liste’nin yaptıklarının aynısını, bizim Kırmızı Liste’miz bize yapar hale geldi.

Biz o zamanlar bunları karşısında kendimizi savunmuyor muyduk? Şimdi ne oldu. Bugün biz kendimizi kendimize savunur hale geldik.

BEN YAPTIM OLDU ZİHNİYETİ KAYBETTİRİR

Bizim geçmişten ve diğerlerinden bir farkımız yok mu? Bakın geçmişteki ilkesiz siyaset yapanlara. Bugün onlar kaybetti. İşte ilkesizlik kaybettirir.

Ben yaptı oldu zihniyeti kaybettirir. Biz diyemedikleri için kaybettiler.

Delege listeleri kapalı kapılar ardında belirlenemez. Belirlenirse de biz diyemezsiniz. Deseniz de buna kimse inanmaz.      

MUAMMER BAŞKANIMADA BİR ELEŞTİRİM VAR

Başkanım; siz 19 Aralık’ta bir konuşma yaptınız. Ora da Maraş Katliamından bahsetmediniz. Başkanım Maraş’ı unutturmamalıyız ve unutmayacağız. İşte biz o zaman kazanırız. Bugün yine Sarıkamış’ın yıl dönümü. Diyeceksiniz Maraş ile Sarıkamış’ın ne alakası var.

Maraş’ta bizi yaktılar, Sarıkamış’ta da dondurdular. Zihniyet aynı zihniyet.

MUAMMER BAŞKANIMI BLOK LİSTECİLER DART ETTİLER

Biz düne kadar Muammer Keskin başkanımla birlikte çarşaf listeyi savunuyorduk. Geçmişte bu savunduğumuz fikirlerden dolayı da ciddi bedeller ödedik.

Bu çarşaf liste için, Muammer Keskin’in başkanımın üzerine yürüdüler. Blok liste olmasın diyenler Muammer Keskin başkanımı darp ettiler.

Ben kendimi nasıl inkâr ederim de blok listeyi savunabilirim.  Evet ben ilkeleri savunuyorum.

BİZİ YÖNETENLERİ BİZ BELİRLEYELİM

Biz delegeleri de, ilçe başkanı da, belediye başkanını da, milletvekillerini de Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz belirlemek istiyoruz. CHP’nin üye ve delegeleri belirlesin istiyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum