Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme

Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme

Günümüzde estetik alanındaki tıbbi gelişmeler, genç, canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olma arzusunu destekleyen tedavi seçeneklerini ortaya çıkarttı.

 

Günümüzde estetik alanındaki tıbbi gelişmeler, genç, canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olma arzusunu destekleyen tedavi seçeneklerini ortaya çıkarttı. Bu konudaki en yeni seçeneklerden biri kök hücre tedavisi ile yüz gençleştirme. Yüze kök hücre tedavisi hakkında hök hücre tedavisi konusunda çalışmaları ile tanınan Dr. Yüksel Büküşoğlu ile konuştuk.

Dr. Yüksel Büküşoğlu “Kök hücreler, vücudumuzdaki diğer hücre tiplerine dönüşebilen, yaşlanıp, hasar gören dokuların onarılmasına, gençleşip, canlanmasına yardımcı olabilen özel hücrelerdir. Kök hücre ile yüz gençleştirme estetik tıp alanında en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Yüze Kök Hücre Tedavisi, özellikle ciltteki kırışıklıklar, ince çizgiler ve yaşlanma belirtilerinin giderilmesi, ciltte canlanma, tazelenme sağlaması nedeniyle büyük ilgi çekmektedir. Kök hücrelerin yüz gençleştirmedeki rolü hücre yenilenmesi, kollajen ve elastin üretimi, anti-enflamatuar etkileri olarak sıralanabilir.

Yüze kök hücre tedavisi, genellikle hastanın kendi vücudundan alınan kök hücrelerin kullanılmasını içerir. Bu süreçte, öncelikle hastanın kendi göbek çevresi cilt altı yağ dokusundan bir bardak kadar alınır. Ardından, laboratuvar ortamında alınan bu dokudan kök hücreler ayrıştırılır. Daha sonrada yüz bölgesine enjekte edilir. Bu enjeksiyonlar, cildin yeniden yapılanmasını destekler ve kolajen üretimini artırarak gençleşmeyi sağlar. Yüze kök hücre tedavisi yönteminin cildin elastikiyetini artırdığını, kırışıklıkları azalttığını ve cildin genel sağlığını iyileştirdiğini göstermektedir.

Kök hücre ile yüz gençleştirme, cilt sağlığını ve gençleşmesini destekleyen bir dizi avantaj sunar. Bunlar arasında kişinin kendi vücudundan alınan kök hücrelerin kullanılması, kök hücrelerin cildin altındaki dokuların yeniden yapılanmasını teşvik etmesi, ciltteki kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltması, cilt tonunu ve yapısını iyileştirmesi, kolajen üretimini artırması, cildin sıkılığını ve elastikiyetini sağlaması, minimal cerrahi müdahale gerektirmesi sayılabilir.

Kök hücre ile yüz gençleştirme ile ciltteki kırışıklıkların azalması, cildin elastikiyetinin ve canlılığının artması, yüzdeki ince çizgileri düzeltilmesi, ciltteki akne, güneş lekeleri veya yaşlılık lekeleri gibi lekelerin azaltılması, daha genç ve canlı bir görünüm, cilt tonu ve yapısında iyileşme sağlanması mümkün olabilmektedir.” dedi.

Yüz Gençleştirmede Exosome Tedavisi 

Dr. Yüksel Büküşoğlu son zamanlarda yüz gençleştirmede çok öne çıkan bir tedavi olan exosome tedavisi hakkında da bilgi verdi. 

Dr. Büküşoğlu : “Eksozomlar, kök hücreler tarafından salınan gittiği hücreler arasında iletişim kurmada önemli bir rol oynayan küçük veziküllerdir. Exosome’lar, hücre içindeki çeşitli maddeleri hedef hücrelere taşıyarak biyolojik iletişimini düzenler ve gittiği dokunun davranışlarını belirler. Bu mikroskobik yapılar, hücreler arasında genetik materyal, protein ve diğer moleküllerin transferini sağlayarak hücresel iletişimi düzenler. Eksozom tedavisi özellikle yaşlanma sürecinde hasar görmüş cilt dokusunda yenilenme, tazelenme, onarım ve gençleşmeyi sağlamak için faaliyet gösterir. Exosome tedavisi ile yüz gençleştirme uygulama kolaylığı ve potansiyel avantajları nedeniyle bu tedavinin gün geçtikçe artan bir şekilde estetik tıp alanında uygulanan bir tedavi yöntemi görülmesine yol açmaktadır.” dedi.

Dr. Yüksel Büküşoğlu “Exosome gençleştirme tedavisinin, ciltteki Elastin dokusunda %300 artış, Kollajen sentezinde %600 artış, Fibroblast’larda ise %180 artışa yol açtığı bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir. Eksozomlar, PRP’den 50 ile 1.000 kat daha fazla büyüme faktörü içermesi nedeni ile son derece güçlüdürler. Gelecekte, exosome tedavisi bu faydaları ile estetik uygulamalarda en yaygın olarak kullanılacak bir tedavi olarak görülmektedir.”  diye ekledi.

 

    

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.