Kefen Takımları

Kefen Takımları

Kefen Takımları

 

Kefen dediğimiz kumaştan yapılmış ürünler öteki tarafa intikal etmiş kişilerin cenazelerinde kullanılan ürünlerdir. Kefenlik kumaş dediğimiz kumaşlar yapı itibarı ile birbirinden farklı olabilmektedir. Hem kalite hem de dayanıklılık bakımından farklı seçenekler söz konusu olabilmektedir. Kefen takımları ise içerisinde birkaç parça bulunan takımlardır ve ölü defnedilmeden önce bu parçalar kullanılır. Kefen takımı çeşitleri, kefen bezleri çeşitlerini sitemizde yakından inceleyebilirsiniz.

Kefen Takımı Çeşitleri

Kefenlik kumaşlar karşımıza 3 parça şeklinde çıkmaktadır. Bu 3 parçadan oluşan kumaşlar kamis, lifafe ve izar adıyla bilinmektedir. Baş kısmından ayak kısmına kadar uzanan kumaş kısmına kamis adı verilmektedir. İzar dediğimiz kısım ise yine baş kısımdan ayaklara kadar uzanan genişlik ölçüsündeki birim kısmıdır. Lafife dediğimiz kısım ise sargı olarak da bilinen parçadır. Baştan ayak kısmına kadar uzanan bu sargı uç kısımlarından bağlanmaktadır.

Kadınlar için üretilen kefenlik kumaş ise ek olarak el ve yüzü kapatacak şekilde tasarlanmış baş örtüsüne benzer bir kumaş vardır. Bununla beraber bir de göğüs ve göbekleri örtecek bir kumaş daha yer almaktadır. Erkek kefen takım çeşitleri 3 parçadan oluşurken kadın kefen takımı çeşitleri genellikle 5 parçadan oluşmaktadır.

Erkek Kadın Kefen Kumaşları

Kadınlar için üretilen kefen takımı çeşitleri içerisinde eşarp ve tülbent de bulunmaktadır. Erkek ve kadın için aynı anda kefen takımı alınacak ise ikili takımlar bulunmaktadır. Hazır iki çiftli kefen çeşitleri yine kumaş bakımından kaliteli olmakla beraber hem tüm parçalar tam olarak verilmektedir. Kefen takımı çeşitleri içerisinde standart takımlara ek olarak birtakım ek parçalar da yer alabilmektedir. Bu parçalar arasında bone, havlu, maske, kuşak, taharet bezi, kıyafet torbaları sayılabilmektedir. Alınacak sete bağlı olarak bu parça sayıları değişebilmektedir.

Kefen bezi ve kefen seti tercihi yapılırken birtakım konuların üzerinde önemle durulmalıdır. Özellikle beyazlığı ve temizliği hususunda dikkatli olunmalıdır. Temizlik ve sadelik en önemli kriterlerden bir tanesidir. Ayrıca tercih edilecek kefen ebadı, ölçüleri defnedilecek kişi ile uyumlu olmalıdır. Ayrıca kefende kişinin ekonomik durumu da göz önüne alınmaktadır. Sünnet miktarı, zaruret miktarı ve kifayet miktarı olarak üç kısma ayrılmaktadır. 

Sünnet miktarı denilen kısım erkekler için sargı ve gömlekten oluşmaktadır. Kadınlar için zar dır isimli özel gömlek, baş örtüsü, karnına bağlamak için örtüden oluşmaktadır. Hem kadın hem de erkekler için kefen kumaşı ve kefen setleri değişmektedir. En sade ekonomik olanlarından daha çok parçalı setlere kadar farklı seçenekler söz konusu olmaktadır. Dini gereklilikler göz önüne alınarak ihtiyaca uygun şekilde kefen kumaşı ve kefen takımı seçimi yapılabilmektedir.

Firmamız hem kadın hem de erkek kefenlik kumaş ve kefen takımı sağlamaktadır. Kefen takımı çeşitlerini yakından inceleyerek en uygun seçeneği sipariş vermek mümkündür. Kefen takımları farklı ölçü ve parçalarda sunulmakta olup uygun seçeneklerle tüketicilere sunulmaktadır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.