Kaftancıoğlu: “CHP 2’nci bölgede Sarıgül’den dolayı 8 vekil çıkartabildi”

Kaftancıoğlu: “CHP 2’nci bölgede Sarıgül’den dolayı 8 vekil çıkartabildi”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 2’nci bölge milletvekili adayları ile yaptığı özel bir toplantıda CHP’nin 2’nci bölgede Sarıgül’den dolayı 8 vekil çıkartabildiğini söyledi.

Kaftancıoğlu 2’nci bölge milletvekili adayları ile yaptığı özel toplantıda sıralama ile ilgili yapılan bir değerlendirme üzerine bu konuşma gerçekleşti.

SARIGÜL’E 2’NCİ BÖLGEDEN TEPKİ VAR

2’nci bölgede Mustafa Sarıgül’e ciddi bir tepki olduğunu belirten Kaftancıoğlu; 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde CHP’nin  2’nci bölgeden 12 milletvekili çıkaracağını iddia etti.

KENDİ BÖLGESİNDEN BİLE 5’NCİ SIRADA SEÇİLEBİLMİŞTİ

Mustafa Sarıgül 2015 genel seçimlerinde CHP Genel Merkezi’nin yaptığı ön seçimde uzun yıllar başkanlığını yürüttüğü Şişli’den CHP’li üyeler tarafından 5’nci sıradan seçilebilmişti. Şişli’deki bu sıralama ile CHP genel merkezinin uyguladığı sistem gereği İstanbul 2’nci bölgede 9’ncu sıraya gelebilmişti.

SARIGÜL’ÜN KATILDIĞI SEÇİMDE CHP VEKİL KAYBETTİ

Mustafa Sarıgül’ün katıldığı 2015 genel seçimlerinde CHP İstanbul 2’nci bölgeden 8 milletvekili çıkartırken 2011 genel seçimlerinde aynı bölgeden 9 milletvekili çıkartmıştı.

2011 ve 2015 genel seçim sonuçları kıyaslandığında ortaya çıkan siyasi tabli Canan Kaftancıoğlu’nun sözlerini doğrular nitelikte.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum