İzzetpaşa Allah’a Emanet

İzzetpaşa Allah’a Emanet

İzzetpaşa, Yıldız ve Türkmen Sokak’ta bir süre önce boşaltılan gecekondulara dadanan tinerci ve uyuşturucu bağımlıları, sokak sakinlerini adeta hayatlarından bezdirmiş durumda.

Şişli’nin göbeğinde bulunan İzzetpaşa Mahallesi, Yıldız ve Türkmen Sokak’ta, bir süre önce boşaltılan gecekondular tinerci ve uyuşturucu bağımlılarının adeta meskeni haline gelmiş. Meskun alanlardan bir tanesi, sokak sakinlerinin belediyeye müracaatları sonrası yıkılsa da, boş alan bu sefer de çöplüğe dönmüş.

Gece araziye çöp dökmeye gelenlerle sürekli sürtüşme yaşadıklarını belirten Yıldız Sokağı sakinleri, adeta çöplüğe dönen boş arazi ve az yukarıda bulunan Türkmen Sokak’taki gecekondulara dadanan tinercilerden dolayı bir hayli huzursuz.

Şişli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne dilekçelerle başvurduklarını belirten vatandaşlar konuya çözüm getiremeyince Kaymakama dahi başvurmuşlar.

Trump Tower’a yaklaşık 300 metre mesafede bulunan ve şehrin göbeğinde bulunmasına rağmen adeta yürünmez hale gelen sokağın sakinleri tepkilerini ise, “Semtimizin adı Nişantaşı değil diye mi bu haldeyiz” diyerek dile getiriyorlar.

“TAMAMEN ÇARESİZİZ”

Gazetemizi arayan ve sokak sakinleri olarak çektiker sıkıntıyı dile getiren Zekeriya Akkaya, yaşadıklarını şöyle özetled; “Burayı satın alan kişi kiracısını çıkarttı. Burası boş kaldıktan sonra tinercilerin ve uyuşturucu bağımlılarının yatağı oldu. Bizim burada evimiz, çocuklarımız var; tedirgin oluyoruz. Fen işlerine gittik, müdür bey sağ olsun burayı yıktırdı. Fakat burayı satın alan kişi hiç ilgilenmiyor, kendisine de ulaşamıyoruz. Burası yıkıldıktan sonra, insanlar gelip bu alana çöp, moloz, ne pislik varsa atmaya başladılar. Gece uyanıyoruz, çöp dökenleri kovalıyoruz, kavga ediyoruz.

Zabıtaya gittik, muhtara gittik. Muhtar buradaki çöpü aldırdı, ancak bir süre sonra eski haline tekrar geldi. Zabıta müdürlüğü gelip araziyi inceledi, ancak özel mülk olduğu için onlar da bir şey yapamadılar. Bu pisliğini içinde tıkandık kaldık, tamamen çaresiziz.”

Sokak sakinlerinden Sinan Gürbüz’de, tinercilerle yaşadıkları sıkıntıları şöyle özetledi; “Gençler geliyor burada tiner, bali ve uyuşturucu içiyor. Parayla çöp toplayıp sonra buraya dökenler var. Birkaç defa ben de gelenlerle sürtüştüm. Ayrıca burası yıkılmadan önce yakıldı, zor söndürdük.”

“NİŞANTAŞI DEĞİL DİYE Mİ BU HALDE?”

Çöp atılan arazinin hemen yanındaki binada ikamet eden Murat Gönül, şehrin göbeğinde yaşananları ayıplayarak şunları söyledi; “Burası var böyle bir, şurada sokak dar, yıkılması gereken yapılar yıkılamıyor iki. Burası böyle, Nişantaşı olsa daha düzgün olur, ama burası ara sokak diye yapmıyorlar. Burayı alan kişi belediyede çalışıyor, burayı düzelteceğim dedi ama hala bir şey olmadı.”

Diğer bir sokak sakini Adil Türkmen’de polise sitemde bulundu. Gelen polislerin laf olsun diye geldiklerini söyleyen Türkmen, polis gittikten sonra tinerciler tarafından tehdit edildiklerini belirtiyor. “Baliciler uyuşturucu bağımlıları şikayetçiyiz. Bundan herkes rahatsız. Belediye gecekonduların camlarını tuğla örüyor, buraya gelip yıkıp içine giriyorlar. Polise şikayet ediyoruz. Poliste bir bakıp gidiyor sadece. Üstüne, polis gidince bize küfür ediyorlar, tehdit ediyorlar buraya gelen tinerciler.”















Haber ve Fotoğraf: Meust Kurtuluş

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.