İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu: 'Ne fazla araç nede lüks araç' yoktur

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu: 'Ne fazla araç nede lüks araç' yoktur

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, haberlerde iddia edildiği gibi herhangi bir fazla araç temini veya lüks araç temini söz konusu değildir’ diyerek açıklama yaptı.

Son derece açık, net ve şeffaf olan bu konunun kurumumuz nezdinde speküle edilmesini iyi niyetli olmayan bir girişim olarak gördüğümüzü kamuoyunun bilgisine sunarız diyen Mermutlu, açıklamalarına devam etti.   

“İSKİ, 16 MİLYON İSTANBULLUYA 7/24 HİZMET VERİYOR”

İdaremiz 5.461 kilometrekarelik alanda yaklaşık 16 milyon İstanbulluya 7 gün 24 saat içme suyu ve atıksu arıtma hizmeti vermektedir.

Bu hizmet alanı ve bu nüfus Arvrupa’daki birçok devletten daha büyüktür. İdaremiz bu hizmetleri yaparken ihtiyaç duyduğu araç gereksinimi kiralamak suretiyle açık ve şeffaf olarak karşılamaktadır. Kurumumuzun özel bazı iş makinaları, kamyon, kamyonet ve kanal temizleme araçlarını dışında resmi aracı yoktur.

“İSKİ’DE, 240 ARAÇ İADE EDİLMİŞTİR”

Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra, 2019 yılı Ekim Ayı’nda kiralık araç ihtiyacı hassas bir şekilde değerlendirilmiş ve mevcut 990 araç 750 adete indirilmiştir. Böylece 240 araç azaltılarak ilgili yükleniciye iade edilmiştir.

“1 HAZİRAN İTİBARİ İLE ARAÇLAR İADE EDİLİYOR”

Hali hazirda tüm hizmetlerimiz için İstanbul genelinde kullanılmakta olan mevcut 750 araç aracın kullanım süresi 31 Mayıs 2020 tarihinde sona ermektedir. Hizmetlerin aksamaması için aynı özellik ve sayıda araç temini için 2020 yılı Mart Ayı’nda açık ihale yapılmıştır. 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle yeni araçlar hizmete alınacak ve sözleşme süresi dolan eski araçlar yükleniciye iade edilecektir.

“ARAÇ FAZLALIĞI VE LÜKS ARAÇ TEMİNİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Yani haberlerde iddia edildiği gibi herhangi bir fazla araç temini veya lüks araç temini söz konusu değildir.

Tüm kamu kurumlarının olduğu gibi kurumumuz da, 237 sayılı taşıt kanunun 7’nci maddesinde ifade edildiği gibi Kurumların taşıt ihtiyaçlarını hizmet alımı suretiyle karşılamaları esastır hükmüne uygun olarak ihtiyaç duyduğu araçları kiralamak suretiyle temin etmektedir.

İSKİ olarak medyada yer alan tüm haberlere de cevap verildi.

“İSKİ’de 124 yönetici olmasına rağmen 874 adet araç tahsisi yapılmış. Araç başına 60 bin TL kira ödeniyor…” gibi iddialar yer almaktadır.

HABERDE YER ALAN İDDİALARIN TAMAMI ASILSIZDIR, İFTİRADIR.

İstanbul’un tüm içme suyu ve atık su hizmetlerini kesintisiz olarak 365 gün 7/24 sunan, Melen’den Istrancalar’a değin geniş bir coğrafyadan (Düzce, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli illerindeki baraj, tesis vb dahil) su temin ederek içilebilir kaliteye getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSKİ, ülkemizin ve dünyanın en güzide kurumlarından biridir.

İSKİ’NİN DEVAM EDEN ÇALIŞMALARI

İSKİ; Hali hazırda 31 farklı İlçedeki şube müdürlükleri, inşası devam eden şube müdürlüğü binaları, yeni içme suyu arıtma ve atık su arıtma tesisi inşaatları, kanalizasyon şebeke inşaatları denetimleri, taşkın kontrolü ve dere ıslah inşaatı çalışmaları, başta Haliç, Boğaz ve tüm İstanbul kıyıları olmak üzere deniz suyu denetimleri, barajlar ve içme suyu arıtma tesislerinden şehre verilen suyun laboratuvar analizleri için her gün yüzlerce noktadan su numunesi alma faaliyetleri, atık su arıtma tesislerinden dereler ve denizler gibi alıcı ortama verilen arıtılmış atık su kalitesini takip amaçlı her gün yüzlerce noktadan atık su numunesi alma faaliyetleri, hafta sonu, bayram ve tatil günleri dahil abonelerimizden gelen su kesintisi ve kanalizasyon ile ilgili yüzlerce talebi karşılamak üzere şebeke arızalarına anında hızlı müdahale çalışmaları, içme suyu havzalarını koruma amaçlı kaçak yapılaşmayı denetim çalışmaları gibi çok sayıdaki konu bazlı çalışmalarında mühendisleri – işçileri – memurları ve yöneticileriyle 7/24 şehrin her noktasında görev yapmaktadır.

İSKİ’DE TOPLAM 6.053 KİŞİ GÖREV ALMAKTADIR

İSKİ’de işçi ve memur ve yönetici olmak üzere toplam 6.053 kişi görev yapmaktadır. Kesintisiz bir hizmet olması gereken ve yokluğuna tahammül edilemeyen su ve atık su hizmetlerinde ilgili personellere ve yöneticilere araç temin edilmektedir. İSKİ’nin kiraladığı toplam araç sayısı 997 adettir. Bu araçları yöneticiler değil, İstanbul’a içilebilir su verebilmek için 365 gün 24 saat görev yapan çalışanlar işlerinin gereğini aksatmadan yerine getirmek için kullanmaktadır.

YILLIK 52 MİLYON KİRA ÖDENİYOR HABERİ ASILSIZDIR

“Binek statüsündeki araçlarla birlikte yıllık 52 milyon TL kira ödeniyor iddiası” tamamen asılsızdır. İSKİ’deki tüm kiralık araçların ihalesi 2017 – 2019 yılları için gerçekleştirilmiştir.

Haberde yer alan “İSKİ’de 124 yönetici olmasına rağmen 874 adet araç tahsisi yapılmış. Araç başına 60 bin TL kira ödeniyor…” ifadeleri tamamıyla iftira olup, toplam 733 gün süreli, yani 2 yılı aşkın zamanı kapsayan ihalenin toplam tutarı 52 milyon değil, 31 milyon 9 bin 565 TL’dir. Hizmet aracı kiralama ihalesinin yapıldığı tarih itibariyle Türkiye’de araç başına en düşük birim fiyatlı araç kiralama ihalesidir. Dolayısı ile haberde iddia edilen rakamların tamamı asılsızdır, iftiradır.

İSKİ, bu iftiraya dayalı haber ve paylaşımlar için tüm hukuki haklarını kullanacaktır.

Aziz İstanbullulara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.