İşçiler Ak Parti'ye yürüdü

İşçiler Ak Parti'ye yürüdü

Dev Sağlık-İş Sendikası, asgari ücret zammını protesto için AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında trafikte uzun kuyruklar oluşurken sürücüler zor anlar yaşadı

Dev Sağlık-İş Sendikası üyesi yüzlerce kişi, Şişli Camii önünde toplandı. Asgari ücret zammını protesto etmek üzere Mecidiyeköy’de bulunan AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı’na yürüyen grup üyeleri, zaman zaman trafiğin aksamasına neden oldu. Yürüyüş nedeniyle Halaskargazi Caddesi’nde tek şeritten trafik akışı sağlandı. Bu sırada bazı sürücülerin korna çalarak eylemcilere tepki gösterdikleri, bir ambulansın ise yolunu değiştirdiği görüldü. Sloganlarla AK Parti İlçe binası önüne gelen grup üyeleri, geniş güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


'AÇLIK SINIRININ ALTINDA'
Grup adına basın açıklaması yapan Arzu Çelikoğlu, hükümet üyelerinin kendi dönemlerinde asgari ücrette yüzde 200 yaşandığını söylediğini hatırlatarak, “Asgari ücrette reel olarak artış var ancak gerçek olan başka şeyler de var. Asgari ücret bugün 3 bin 300 TL olan yoksulluk sınırının, bin 30 TL olan açlık sınırının çok altındadır. 739 TL ile insanlar açlık ve sefalet içerisinde yaşamaya mahkum edilmiştir. Bu ülkede milyonlarca emekçi, asgari ücrete bile ulaşamamaktadır” dedi.

Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.