İnönü’nün tüm planları yine kendi hamlesiyle bozuldu

İnönü’nün tüm planları yine kendi hamlesiyle bozuldu

Şişli Belediyesi’nin merakla beklenen Nisan Ayı toplantısındaki yapılan seçimlerde İnönü’nün tüm planları yine kendi yaptığı hamleyle bozuldu.

Hayri İnönü’nün görevden aldığı başkan yardımcısı Esra Bozyazı Daylan’ın makamını elinde koz olarak bulundurup bir türlü söz verdiği atamayı yapmaması güven problemine neden oldu ve sonunda da seçimin seyri tamamen değişti.

İNÖNÜ SEÇİLMİŞ MECLİS ÜYELERİNİ TANIMAMIŞTI

Hayri İnönü Şişli Belediyesi’ne başkan olduğu sürede Şişlililer tarafından seçilmiş hiçbir meclis üyesine başkan yardımcılığı vermemişti. CHP’nin Grup Başkanvekili Selahattin Engez’de sürekli iki meclis üyesine başkan yardımcılığı verilmesini talep ediyordu. Aslında bununla ilgili de İnönü ile anlaşmışlardı. Ama İnönü bir türlü verdiği sözü tutmuyordu.

İNÖNÜ İLK ÖNCE MECLİS ÜYELERİNE AMBORGO UYGULAMIŞTI

Öyleki; İnönü hiçbir meclis üyesinin talebini gerçekleştirmeyeceksiniz talimatını vermişti. Hiçbir meclis üyesinin de telefonlarına dahi çıkmıyordu. Buna Ak Parti Meclis Üyeleri de dahildi.

Sonradan meclis üyelerine tutumunu değiştirse de üstelik belirli bir rakam para ödemesine rağmen asıl verdiği sözleri tutmadığı ve bir türlü güven vermediği için seçimin kaderi tamanen değişti.

İNÖNÜ’YE EN YAKIN SELAHATTİN ENGEZ DAHİ TEPKİ KOYDU    

Hayri İnönü ile hareket eden Selahattin Engez’de komisyon seçimleri öncesi bir anlaşmaya varmışlardı. Bu anlaşmada İnönü seçilmiş meclis üyelerinden iki kişiye başkan yardımcılığı verecekti. İnönü bunun için de Esra Bozyazı Daylan’ı görevden almıştı.  Ama bir türlü de atamayı yapmıyordu. Bunun üzerine Selahattin Engez de bir yıldır meclise dahi gelmeyen Emir Sarıgül’ün yanında oturarak bu durma tepki gösterdi.

İNÖNÜ EMİR SARIGÜL’E FIRSAT VERDİ

İnönü’nün sergilediği bu tutumu ve yaşanan bunca olayı fırsat bilen ve meclise dahi gelmeyen Emir Sarıgül Şişli Belediyesi’ne çalışan personeli ve halkı tokalayarak geldi. Yanına da Selahattin Engez’i alarak seçimin kaderinin değişmesine neden oldu. 

İNÖNÜ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA İSİM BULAMADI

İnönü meclis başkanı Bayram Özata için kesinlikle seçilmeyecek demişti. İnönü birçok meclis üyesine de teklif götürdü. Ama hiçbirinden olumlu yanıt alamadı. Bu sefer en son olarak sürekli yerine vekalet verdiği yakın mesai arkadaşı olan Dilek Çiçek’i aday göstermek için harekete geçti.

VEKÂLETİNİ VERDİĞİ DİLEK ÇİÇEK DAHİ ADAY OLMADI

İnönü yurt dışına gittiğinde veya istemediği imzaları atmak için izine ihtiyaç duyduğunda yerine sürekli Dilek Çiçek’e vekâlet veriyordu. Hayri İnönü tarafından belediye için bankadan talep edilen bir krediye dahi imza atmamak için Hayri İnönü izine ayrıldığında sırf imza atması için bile Dilek Çiçek’e vekâlet veriyordu. Buna rağmen vekâlet ettiği Dilek Çiçek dahi aday olmaktan imtina etti. Bunun nedeni de yine İnönü’nün Dilek Çiçek’e karşı aldığı tutum olmuştu.

BAŞKAN ADINA İMZA ATACAK MAKAM DAHİ VERİLMEDİ

İnönü olmadığı zaman Şişli’nin Belediye Başkanı olan Dilek Çiçek’e bir makam dahi tahsis edilmiyordu. Dilek Çiçek bu durumdan rahatsız olmaya başlamıştı. Belediye başkanı adına imza atıyordu ama imza atacak bir makam dahi tahsis edilmiyordu.

BELEDİYEYİ BAYRAM HASNUN SÖĞÜTLÜGİL'İN YÖNETTİĞİNİN İSPATI

Bir gün Dilek Çiçek belediye başkan vekili ve başkan adına imza atılması münasebetiyle bir makam tahsis edilmesi talebinde bulundu. Başkan izinli iken başkan adına imza yetkisine sahip Çiçek’in bu isteğine Şişli Belediyesi’nde ilgili ve ilgisiz ne kadar kişi ve makam var ise bir türlü bir muhatap bulamadı. En son da tek muhatabın ve sorunun tek çözüm yerinin Kent Yol Başkanı Bayram Hasnun Söğütlügil olduğu söylendi.

Bu yaşanan durum da sürekli olarak Şişli Belediyesi’ni yönettiği söylenen Bayram Hasnun Söğütlügil için konuşulanların adeta ispatı olmuş oldu.

SÖĞÜTLÜGİL: ‘SEN EVİNE GİT GEREKİRSE BİRİNİ YOLLARIM’

Dilek Çiçek’te Bayram Hasnun Söğütlügil'e gitti. Ama Söğütlügil'den aldığı cevabı çok ilginç oldu. Söğütlügil ‘Sen evine git, bir ihtiyaç olursa ben birini gönderirim’ dedi.  

İşte tüm bu gelişmelerin ışığında yapılan seçimlerde Hayri İnönü’nün isteklerinin olmamasının arkasında bu ve bunun gibi nice nedenler yattığı ifade ediliyor.

İNÖNÜ YAPTIĞI HATALARI SÜREKLİ BİRİLERİNE MAL ETTİ

Kendi yaptığı hataları sürekli birilerine mal eden İnönü bu seferki hataları da yine meclis üyelerine kesti. Cuma gününe kadar boşta tuttuğu başkan yardımcılığı makamını da yine hiçbir meclis üyesine vermedi. Bu günkü seçimlerden sonra tüm müdürlükleri diğer başkan yardımcılarına dağıttı.

İNÖNÜ DÜN ELİNDEKİ TÜM MÜDÜRLÜKLERİNİ ALDIĞI

OSMAN KORKMAZ’A BU GÜN YİNE MÜDÜRLÜK VERDİ

İnönü yine ironilerle dolu işlere imza atıyor. Dün elindeki tüm müdürlükleri aldığı Osman Korkmaz’a bu gün iki müdürlük daha bağladı. Bu da dün güvenmediği Osman Korkmaz’a bu gün ne değişti de iki müdürlük daha bağladığının ilişkisi bir türlü kurulamıyor. Tüm bunlar İnönü’nün içerisinde bulunduğu psikolojiyi de ortaya koymuş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum