İnönü'nün Özel Kalemi Uğur Gazi Yorgun'un vurgunu!

İnönü'nün Özel Kalemi Uğur Gazi Yorgun'un vurgunu!

Hayri İnönü'nün Özel Kalem Müdürü aynı zamanda da Başkan Yardımcısı Uğur Gazi Yorgun'un yaptığı vurgun tek tek ortaya çıkmaya başladı.

Uğur Gazi Yorgun’un Şişli Belediyesi’ndeki makam ve mevki olarak hızlı yükselişinden mal varlığı da nasibini almış. Belediyedeki maaşı yaklaşık 5 bin lira olan Yorgun'un, bu kadar kısa surede böylesi bir servete nasıl sahip olduğu müfettişler tarafından incelenmesi gereken bir konu oldu.

GÖKTÜRK’TE 5 MİLYON DEĞERİNDE DAİRE

Uğur Gazi Yorgun İstanbul'un gözde ve pahalı semtlerinden Göktürk'te lüks bir daire satın aldığı ortaya çıktı. Bu dairenin alındığı tarihte 2016 Nisan Ayı. Satın alınan dairenin tapu kayıtlarına göre 2 yıl önceki rayiç bedeli 1.4 milyon lira olarak görünüyor. Piyasa değerinin ise 5 milyon lira olduğu ifade ediliyor.

UĞUR GAZİ YORGUN’UN HIZLI YÜKSELİŞİ

Uğur Gazi Yorgun lise mezunu olarak 2005 yılında Şişli Belediyesi’ne işçi olarak girdi. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nde şoför olarak asgari ücretten çalışmaya başladı. 2014 yerel seçimleri sonrası Belediye Başkanı olan Hayri İnönü’ye yakın koruma görevlisi olarak görevlendirildi. 24 saat İnönü’nün en yakınındaki isim olarak çalışmaya devam etti. Hayri İnönü kendisini 15.02 2016 tarihinde memur olarak atadı.

HEM ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ HEM BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Uğur Gazi Yorgun, İnönü nün talimatıyla 23.02.2016 tarihinde Özel Kalem Müdürlüğü ne getirildi. Kısa bir süre sonra da, 28.12.2016 tarihinde belediye başkan yardımcısı olarak atandı. Bu atamanın ardından belediyenin Fen İşleri, Ulaşım Hizmetleri, Destek Hizmetleri, Dış İlişkiler gibi çok önemli yatırımcı birimleri kendisine bağlandı. Yorgun, başkan yardımcılığı devam ederken aynı anda İnönü nün Özel Kalem Müdürlüğü görevini de sürdürdü.

İNÖNÜ BİR TÜRLÜ VAZGEÇEMEDİ

Uğur Gazi Yorgun’un müdürlük ve başkan yardımcılığı atamalarının usulsüz yapıldığı iddiaları gündemden uzun süre düşmedi. Hayri İnönü'den sonra belediyeyi yöneten ikinci isim olarak anılıyordu. Mülkiye müfettişleri Şişli Belediyesi’ne yönelik yaklaşık 4 aydır yürüttükleri soruşturma sürerken, Hayri İnönü'nün iki yardımcısını görevden uzaklaştırdı. Bu gelişmelerin ardından müfettişlerin yazdığı rapor doğrultusunda,  İnönü geçtiğimiz hafta Uğur Gazi Yorgun'un yetkilerini elinden alarak, kendisine bağlı önemli birimleri diğer bürokratlara kaydırmıştı.

YORGUN’UN MAL BEYANI VERME ZORUNLULUĞU VAR

Uğur Gazi Yorgun devlet memuru statüsüne geçerken kanunen mal beyanı verme zorunluluğu bulunuyor. Yüksek bir makam olan başkan yardımcılığına yükselirken yine mal beyanı verme zorunluluğu var.

Şişli Gazetesi olarak Şişli’de kamuya mal olmuş bir yöneticinin mal varlığını açıklamasını ve elde ettiği bu ve diğer servetinin kaynaklarını da göstererek kamuoyunu aydınlatmaya davet ediyoruz.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

İç İşleri Bakanlığı Müfettişlerini, Şişli Kaymakamı’nı, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’yü ve Şişli Belediyesi Teftiş  Heyeti’ni de gerekli işlemleri yapmak üzere göreve davet ediyoruz.  

inonunun-ozel-kalemi-ugur-gazi-yorgun-vurgunu-tapu-1.jpg

inonunun-ozel-kalemi-ugur-gazi-yorgun-vurgunu-ev1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum