İBB'den Yeni Karar...

İBB'den Yeni Karar...

Başkan Kadir Topbaş, hain darbe girişimine karşı devam eden demokrasi nöbeti nedeniyle İstanbul’da toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet verme süresini 31 Temmuz Pazar gecesine kadar uzattıklarını açıkladı...

TRT1 ve TRT Haber’in ortak yayınında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 

“İnsanların fedakarlığı karşısında toplu ulaşımda ücretsiz taşımacılığımız doğru bir karardı” diyen Kadir Topbaş, ücretsiz ulaşımın 31 Temmuz 2016 Pazar gecesi 24.00’e kadar uzattıklarını açıkladı. Topbaş, “Aylık İstanbulkart alanların da hakları iade edilecek. Gelecekte de hadi bakalım şu kadar gün ücretsiz kullandınız, şimdi zam yapıyoruz demeyeceğiz. Çünkü bu milletin kaynakları, milletin parası. Milletimizin bu duruşunun devam etmesini diliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci bir talimatına kadar vatandaşlarla birlikte meydanlarda olmaya devam edeceklerini vurgulayan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlara yemek, su ve tuvalet gibi hizmetlerle lojistik destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

İstanbul’a döndükten hemen sonra BM Genel Sekreteri Ban-ki Moon, Başkanı olduğu UCLG Dünya Teşkilatı’nın eş başkanları ile dünya belediye başkanlarına mektup yazdığını anlatan Topbaş, “FETÖ’nün DAİŞ’ten daha tehlikeli bir örgüt olduğunu söyledim. Kendi şehirlerinizdeki okullarını kapatın ve tedbir alın dedim. Zannediyorum bu mektup etkili olacaktır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bugüne kadar FETÖ örgütüyle bağlantılı 520 tespit ettiklerini, bunların 309’nun belediyeyle ilişiğinin kesildiğini ve tespitlerin devam ettiğini vurgulayan Topbaş, “Nerde varsa ve deşifre olursa, yargısız infaz yapmaksızın tespitler yapıyoruz. Değerlendirmemiz bu örgüt belediyemizden tamamen temizlenene kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.