Gürsel Tekin: Bayram sonrası adayım

Gürsel Tekin: Bayram sonrası adayım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Tuzla’da 2 bin kişinin partisine katıldığı törende, bayramdan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayacağını söyledi.

Tuzla'da törene katılanlar, ‘İstanbul’un umudu Gürsel Tekin’, ‘Örgüt Tekin el ele İstanbul bizimle’ ve ‘Gençlik seninle gurur duyuyor’ sloganları attı. Gürsel Tekin yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İstanbul’un kurtuluşunun 90’ıncı yılını kutluyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisinin, yani CHP'nin  geleceğe emin adımlarla yürüyeceğinin işaretini bir kez de Tuzla’dan vereceğiz. İstanbul’un kurtuluşunun yıldönümünde bir kez daha haykırıyoruz. İstanbul sahipsiz değildir, İstanbul çaresiz değildir. Kurban Bayramı’ndan hemen sonra İstanbul’un yeniden kurtuluşu için düğmeye basacağız. Çocuklarımızı zengin etmeyeceğiz. Talan edilen AVM’lerde dükkan açmayacağız. Size söz veriyoruz.

DİRENECEK VE KAZANCAĞIZ 

Gezi ruhunu yaşatmak, yeşile, çevreye, demokrasiye sahip çıkmak için direnecek ve kazanacağız. İstanbul’u yeniden kurtarmak hepimizin görevidir. Kent mağdurlarının hakkını aramak için alanlara çıkacağız. 2- B mağdurlarının haklarını alabilmek için meydanlara ineceğiz. Kentsel Dönüşüm adı altında yapılan yağmaya dur demek için yerinden yurdundan sürgün edilenlerle kol kola olacağız. Betona mahkûm edilen, yeşile hasret bırakılan halkımız için meydanlarda hep birlikte haykıracağız.”

BEN VE 2 KİŞİ DAHA VAR

Gürsel Tekin konuşmasının ardından gazetecilerin, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olacak mısınız?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “İnşallah. Tabii ki bu düşüncemi ifade ettim. Benim beton lobim yok. Benim medya lobim yok. Bir Allah’ım var, bir de İstanbul’daki mağdurlarım var. Bayramdan sonra Ümraniye’de 1000’lerce mağdurumla birlikte aday adaylığımı açıklayacağım. 2 aday adayı arkadaşım daha var. Omuz omuza CHP’nin İstanbul’da iktidarını sağlamak için mücadele edeceğiz.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.