YİNE YOLSUZLUK YİNE SARIGÜL

YİNE YOLSUZLUK YİNE SARIGÜL

Yurt Gazetesi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile ilgili yeni bir yolsuzluk iddiası ortaya attı. Başkan Sarıgül’ün “suskun kaldığı” iddiaya göre; İBB, Şişli Belediye sınırları içerisinde yer alan YTÜ’nün eski binasına plan değişikliği yaptı.





ŞİŞLİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkında hemen her gün yeni bir yolsuzluk iddiası ortaya atılıyor. Son iddia ise Yurt Gazetesi’nden geldi. 
Gazetenin haberi aynın şöyle: İstanbul Şişli’de Yıldız Teknik Üniversitesi’ne ait 6 dönüm arazi için eski rektör Prof. Dr. Durul Ören, Hazine’ye başvurup arsanın okul üzerine devredilmesini istedi.
Rektörün amacı, İstanbul’un en “pahalı” semtlerinden Çağlayan’da bulunan arsayı okul adına değerlendirmek üniversiteye ek bina kazandırmaktı. Ancak rektörün tüm başvuruları reddedildi. Bir süre sonra rektörlük seçimleri yapıldı ve Prof. Dr. Ören’in koltuğuna, Prof. Dr. İsmail Yüksek oturdu. Bu kez binanın satışı gündeme geldi. İmar değişikliği için harekete geçmeyen Prof. Dr. Yüksek, Topkapı’ya 60 bin metrekare inşaat yapmak şartıyla arsayı TOKİ’ye devretti. 

YARGIYA  
BAŞVURMADI

TOKİ’nin ilk işi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başvurarak daha önce 15.50 metrekare ve 5 kat imarı olan binayı, 142 metre yükseklik ile 34 kata çıkaran plan değişikliği oldu. Üstelik arsa imarda “turizm” alanı olarak onaylandı. Ardından arsa “hasılat paylaşım” yoluyla ihaleye çıkartıldı. Plan değişikliğiyle birlikte Türkiye’nin en değerli arsalarından biri haline gelen 6 dönüm sadece 116 milyon liraya satıldı. Arsa o kadar ucuza satıldı ki ihaleyi alan Çarmıklı Ailesi’ne ait Nurol İnşaat, 116 milyon lirayı peşin ödedi! 
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise kendi ilçesinde yapılan plan değişikliğine tepki göstermeden, yargıya götürmeden apar topar inşaat ruhsatı verdi. Bunun üzerine bazı meclis üyeleri inşaatın nüfus, trafik, gürültü, hava kirliliği gibi kamu zararına yol açtığı iddiasıyla dava açtı. Bölge idare mahkemesi davayı ehliyet yönünden reddetti. Danıştay, mahkeme kararını iptal ederek, davanın yeniden görülmesine karar verdi. 

İBB, TOKİ, ŞİŞLİ İŞBİRLİĞİ

Nurol İnşaat, üniversite alanından çıkarılarak turizm tesis alanına çevrilen dava konusu parsellerde, 142 metre yüksekliğinde 4 katı çarşı, 30 katı rezidans olmak üzere gökdelen inşaatına başladı. Avrupa’nın en büyük adliye binası İstanbul Adliye Sarayı’nın karşısında Vatan ve Milliyet binalarının yanındaki arsada daha önce verilen kat sayısı ortalama 6’ydı. Ancak İBB, TOKİ ve Şişli Belediyesi sayesinde bu yükseklik arttı! Danıştay’ın inşaatın kamu zararına yol açacağını belirttiği binayla ilgili inşaat ruhsatı veren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, not bırakmamıza rağmen gazetemiz baskıya girene kadar aramadı.

Bir daire, tam bir milyon 200 bin $ 

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından başlanan inşaatta, alışveriş merkezi ve rezidanslar olacak. Gazete reklamlarıyla maketten satışı gerçekleştirilen rezidansta en küçük daire 70 metrekare, fiyatı ise 500 bin dolar. 200 metrekarelik dairelerin ise fiyatı 1 milyon 200 bin dolar.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.