Danone, Şişli Gazetesi ve internet sitesinde çıkan habere yanıtı

Danone, Şişli Gazetesi ve internet sitesinde çıkan habere yanıtı

Grubumuzun Şişli Gazetesi ve internet sitesinde Danone ile ilgili habere istinaden yanıt geldi tarafsızlık ilkemiz gereği her iki açıklamayı da bilgilerinize sunarız.

Haftalık yayınlanan, Şişli Gazetesi’nin 20 Ağustos 2007 tarih ve 134. sayısında ve 27 Ağustos 2007 tarihli internet sitesindeki haberi ve Danone’nin açıklamasını okurlarımıza ve kamuoyuna sunarız.

 

ŞİŞLİ GAZETESİ

 

Danone meyveli yoğurtta şok rapor

 

Romanya Sağlık ve Gıda Güvenliği müfettişlerinin yaptığı denetimlerde Danone firmasına ait bazı meyveli yoğurtlarda kanserojen madde tespit edildi.

 

Romanya Sağlık ve Gıda Güvenliği (ANSVSA) müfettişlerinin yaptığı denetimlerde Danone firmasına ait bazı meyveli yoğurtlarda kanserojen madde tespit edilmesi üzerine bu ürünlerin satışı durduruldu.

Sağlık müfettişlerinin bir ihbar üzerine bazı marketlerde yaptıkları denetimler sonucu Danone Romania'ya yoğurtlar laboratuvarlarda incelemeye alındı. İnceleme sonucunda vişneli ve karışık meyveli yoğurtlarda kansere neden olan zehirli madde tespit edildi. Bunun üzerine bu yoğurtların satışı durduruldu.

Açıklamada, bu yoğurtlarda ek madde olarak Hint fasulyesinden elde edilen 'Guar sakızı'nın kullanıldığı belirtildi. Şirket yetkilileri ise adı geçen ürünleri piyasadan çektiğini açıklamakla yetindi.

 

 

DANONE

 

AA-Tarım ve Köyİşleri Bakanlığı Açıklaması

 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve  Kontrol Genel Müdürlğü’nün Gıdadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Artık, 'gerekli incelemeleri yaptık, Türkiye'deki Danone ürünlerinde herhangi bir problem yok, tüketicilerimiz bu ürünleri gönül rahatlığı ile tüketebilir'' dedi.

 

A.A muhabirine açıklamalarda bulunan Artık, söz konusu firmanın Romanya'daki ürünlerinin toplatılmasının ardından özellikle internet ortamında Türkiye'deki ürünlerin de insan sağlığına zararlı olduğu yönünde bazı bilgilerin yayımlandığını söyledi.

 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı olarak bir firmaya üretim izni vermeden önce gıda yerinin uygun olup olmadığına, ardından üretilen gıdaya ve gıdanın içinde nelerin kullanıldığına baktıklarını anlatan Artık, ''Gıda ürünlerini Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olup olmadığı yönünde sürekli inceliyoruz. Firmaların kendi otokontrolleri de var, onların haberi olmadan da sürekli denetim yapıyoruz. Söz konusu firmanın ürünlerini de inceledik, internet haberleri çok ciddiye alınacak şeyler değil, inanin'' dedi.

 

Artık, şöyle devam etti:

'Gerekli incelemeleri yaptık, Danone ürünlerinde bizim mevzuatımıza göre hiçbir problem yoktur. Tuketicilerimiz gönül rahatlığı ile bu ürünleri tüketebilirler. Herhangi bir problem olsa zaten insanlarımızdan nasıl saklarız.''

 
 
 
      Romanya Gıda Güvenliği Otoritesi açıkladı:

Danone ürünleri tamamen güvenli

 

Romanya’da üretilen Danone Meyveli Yoğurt ürünlerinin zararlı madde içerdiği iddiası ile bazı basın-yayın organlarında birkaç gün önce yer alan haberlere istinaden aşağıdaki açıklamamızı bilgilerinize sunarız.

 

Romanya Gıda Güvenliğinden sorumlu otoritesi ( Autorité Nationale Sanitaire-Vétérinaire/ ANSV) tarafından yapılan incelemeler sonucunda Romanya’da satılan ürünlerin tamamen güvenli olduğu teyid edildi. ANSV’nin 29 Ağustos 2007 tarihinde yaptığı resmi açıklamada Danone ürünlerinin AB regülasyonlarına uygun olduğu ve insan sağlığı açısından hiçbir risk taşımadığı belirtildi.  

 

Konuya ilişkin açıklama uluslararası haber ajansı Reuters tarafından da 29.08.2007 tarihinde yayınlanmıştır.(http://www.reuters.com/article/latestCrisis/idUSL29747438)

 

Danone Türkiye Ürünleri Tamamen Güvenlidir.

 

Danone Türkiye olarak tüm ürünlerimiz, %100 yerli olarak ve yürürlükteki Türk Gıda Kodeksine uygun olarak Türkiye’de üretilmektedir. Haberlerde bahsi geçen konunun Türkiye’de üretilen ve tüketiciye sunulan ürünlerimiz için geçerli olmadığının altını çizer, ürünlerimizi güvenle ve gönül rahatlığıyla tüketmeye devam edebileceklerini kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

Saygılarımızla,

 

Danone Türkiye

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.