Gıda İşi İle Uğraşan Müesseselerin Kayıt Süreleri Daralıyor

Gıda İşi İle Uğraşan Müesseselerin Kayıt Süreleri Daralıyor

Gazetemize açıklamalarda bulunan Şişli İlçe Tarım Müdürü Harun Sivrikaya gıda işi ile uğraşan esnaflarımıza, çağrıda bulundu.

     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının teklifi üzerine 13/06/2010 tarih ve 27610 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanununa göre hazırlanan ve 17/12/2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren gıda işletmelerinin onay ve kayıt işlemlerine dair yönetmeliğine göre;
     Tüm gıda işletmecileri işletme kayıt belgesi başvuru beyannamelerini doldurarak bağlı bulundukları ilçenin ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğüne başvurarak işletme kayıt belgesi alma zorunluluğu getirilmiştir.
     Bu sebeple, gıda işletmelerinin onay ve kayıt işlemlerine dair yönetmeliğin yürürlüğe gireceği 17/12/2012 tarihinden önce, faaliyette bulunan ve bu tarihten önce alınmış eşdeğer belgesi olan(üretim yerlerinde gıda sicil belgesi-satış ve toplu tüketim yerlerinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı veya kayıt belgesi)  işletmeler en geç 31/12/2013 tarihine kadar ve bu tarihten sonra açılan veya herhangi bir belgesi olmayan işletmeler ivedilikle, yeni faaliyete başlayacak olanlar müesseseler ise faaliyete geçtikleri gün itibariyle kayıt işlemlerini yaptırarak işletme kayıt belgesi almak zorundadırlar.

      Yukarıda belirttiğimiz zaman dilimlerinde kayıt yaptırmayarak, işletme kayıt belgesi almayan işletmeler hakkında 5996 sayılı kanun 30. Maddesinin 1. Fıkrasına göre üretim yerlerine için 2560 TL, satış ve toplu tüketim yerlerine ise 1279 TL olmak üzere idari para cezası uygulanacaktır.
      İlçemizde bulunan gıda işletmelerinin ve müesseselerin bu konuda mağduriyet yaşamamaları için, bir an evvel başvuruda bulunarak işletme kayıt belgelerini almaları gerektiğini hatırlatarak, tüm gıda işletmesi sahiplerini en kısa zamanda Şişli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne beklemekteyiz.

Şişli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Son Tarih 31.12.2013

 

Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:5 No:498 Şişli/İstanbul

TEL:212 320 44 40
FAX:212 320 44 42

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.