Genel Kurul'da Usulsüzlük İddiaları Gündeme Geldi...

Genel Kurul'da Usulsüzlük İddiaları Gündeme Geldi...

Şişli Kent Konseyi seçimleri dün yapıldı. Seçimleri mevcut yönetim kazanırken, seçimlere Şişli Kent İnisiyatifi olarak katılan gurup seçimi boykot etti ve hukuki süreç başlatacaklarını söyledi. Seçimler Çınar Düğün Salonunda yapıldı...

Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Şişli Kent Konseyi seciçimleri de dün yapıldı. Çınar Düğün salonunda yapılan seçimlere mevcut yönetim Yavuz Meriç ve içerisinde kitle örgütleri, sendikalar, siyasi partilerin temsilcilerinin yer aldığı Şişli Kent İnisiyatifi katıldı. Divan Kurulu seçimi sırasında delege olmayan kişilerin oy kullanması sebebiyle tepki gösteren Şişli Kent İnisiyatifi üyeleri Divan Kurulu seçiminde usulsüzlük yapıldığını iddia etti.

sisli-kent-konseyi.jpg
Şişli’nin her yerinde, herkesle temas halinde olduklarını söyleyen SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak Kent Konseyi’ne davet edilmediklerini belirterek tepki gösterdi. “Genel kurul olacağını tesadüfen duyduk. Bundan sonra seçilecek başkan umarım adaletli bir şekilde seçilir” diyen Kavak, Kent Konseyi’nin mevcut yönergesinin mevzuata uygun hazırlanmadığını, genel kurulun onayına sunulmadığını da sözlerine ekledi.
 
‘DEMOKRATİK BİR SÜREÇ İŞLETİLMEDİ’
Şişli Kent İnisiyatifi Başkan Adayı Sema Yakar da seçimlerden çekildiklerini ve seçimleri boykot ettiklerini belirterek, “Genel kurula kadar geçen sürede genel kurul delegeliğini kısıtlayıcı çabalar, genel kurulun iş günleri içinde yapılması, ne zaman yapıldığını bir türlü öğrenemediğimiz hayali bir yönerge ile yapılmış olması sebebiyle seçimleri boykot ediyoruz. Şişli Kent İnisiyatifi, bir araya getirmeyi başaran forumlar başta olmak üzere yerel inisiyatiflerin delegeliğinin kabul edilmemesi, yani demokratik bir süreç işletilmemiş olmasını protesto ediyor seçimleri boykot ediyoruz” diye konuştu.
 
Kent Konseyi seçimlerinde usulsüzlük yapıldığını belirten Avukat Şükran Eroğlu ise Kaymakam ve Şişli Belediyesi’ne durumu bildireceklerini belirterek “Bu seçim yönetmenliğe tamamen aykırıdır. Genel kurulun iptali için mahkemeye başvuracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.