Fulyalının Çöp Çilesi

Fulyalının Çöp Çilesi

Şişli’de çöp sorununa çare bulunamıyor. Sokaklar terk edilmiş kasaba formatında. Esnaf dükkanının önünde sürekli çöp görmekten yılmış durumda, belediyeden bu soruna çare bulunması isteniyor.

ÇÖP KAVGALARI ÇIKIYOR !

İsa Sancaktutan – Sancak Market

12 yıldır ben burada esnafım. İnsanlar çöp konteynerleri yakında olduğu hâlde götürüp atmıyorlar, kapıların önlerine çöplerini bırakıyorlar. Dükkânların, evlerin önünde çöpler oluyor, çirkin görünüyor. Hatta bazen sokaklara atılmış oluyor, hayvanlar karıştırıyor, her yere dağılıyor. Az önce şurada çöpler vardı, biz kaldırdık. İnsanlar çöpler yüzünden tartışıyorlar, kavga ediyorlar. Ben esnaf olarak mahallemizin daha iyi olmasını isterim, bunlara dikkat edilmesi lazım. Biz elimizden geldiğince ikaz ediyoruz ama etkili olmuyor. Ayrıca gençlerimizin, yaşlılarımızın rahatlıkla vakit geçirebileceği bir park istiyoruz. Çocuklar gönüllerince oynayamıyorlar. Yaz geldiği zaman bisiklete binmek istiyorlar ama rahatlıkla bisiklet sürebilecekleri bir yer yok. Benim dükkânımın önü bisikletlerle doluyor, kalabalık oluyor ama kızamıyorum ki onların da hakkı.



ŞİŞLİ’YE YAKIŞMIYOR

Özkan Elektrik ve Dekorasyon – Osman Kaplan

Benim de dükkânımın önüne çöp atıyorlar. Kimlerin yaptığını bilmiyorum, gerçi bilsem de söylesem ne olacak, yine atacaklar. Belediye iyi çalışıyor ama çöp sorununa bir çare bulunması gerekiyor. Şişli'ye yakışmıyor bu görüntüler.

KALDIRIMLAR ÇÖP İÇİNDE

İmam Emir -  Babil Kırtasiye

Binalarda oturanlar çöplerini zaman zaman sokağa atıyorlar. Ben zamanında çok müdahale ettim o yüzden burada pek fazla olmuyor. En son geçen gün birini gördüm kapının önüne çöpünü atarken, biraz sert bir şekilde uyardım, bir daha görmedim. Ama yukarıdaki sokak berbat gözüküyor. Kaldırıma koyuyor insanlar, yürüyemiyorsun. Sokaklara kadar dağılıyor çöpler. Kaldırımdan doğru düzgün yürünmüyor, mecbur yoldan yürüyoruz ama riskli. Ben istedim imza toplayalım aramızda dillendirelim bu konuyu diye ama kimse yanaşmıyor. Ben de tek başıma nasıl gidip de söyleyeyim ?

YERLEŞİM YOK DİYE Mİ?

Hayri Artan – Fulya Un Mamülleri

Apartmandakiler çöplerini gidip çöp konteynerlerine atmıyorlar, kapıların, dükkânların önüne atıyorlar. Dün burada çöpleri gördüm ama kimin attığını bilmiyorum. Kendi misafirleri de geliyor, çöpleri görüyorlar, hoş olmuyor. Fulya gibi bir yere bu görüntüler hiç yakışmıyor. Ayrıca kaldırım taşları da çok düzensiz, arka sokaklar yapıldı. Buraları da yaparlar diye düşündüm ama yapılmadı. Sanırım bu bölgede pek yerleşim yok diye önem verilmiyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.