Feriköy Yayla Mahallesi'nde Okul Yok

Feriköy Yayla Mahallesi'nde Okul Yok

Feriköy Yayla Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların en büyük sorunlarının başında mahallelerinde bir okulun olmaması geliyor. 1999 yılında Şişli Belediyesi Meclis Toplantısı kararı ile okul alanı ilan edilen arsanın kamulaştırılması için uğraşan Yayla Mahal

 BOYNUM BÜKÜK KALIYOR

Mahallelerinde bir okul olmadığı için gittiği toplantılarda boynu bükük kaldığını belirten Bektaş, “1972 yılından bu yana bu mahallede oturuyorum. Muhtar olarak en büyük sıkıntım okulumuzun olmamasıdır. Yaklaşık 7 senedir bu dosya ile uğraşıyorum. İl Özel İdaresi’nde dosyam bekliyor.

 

KAMULAŞTIRMA BEKLİYORUZ

Mevcut olan tapulu şahıs arsası var ama kamulaştırılması gerekiyor. Okul alanında kaldığı için mal sahibi de bir şey yapamıyor. Başkan Mustafa Sarıgül, kamulaştırmayı devlet yaptığı takdirde okulu ben yapacağım dedi. 2012 yılı programına aldıklarını söylediler ama pek ümidim yok.

 

ANKARA’YA DA GİTTİM

Ankara’ya da gittim. Burhan Kuzu ile birkaç sefer görüştüm. İki parsel İSKİ’ye aitti. O devrini yaptı. Diğer yer ise bir vatandaşa ait. Daire yaptıracağım diye mücadele veriyor, bizde okul yaptıracağız diye mücadele ediyoruz. 1999 yılında ki meclis kararı ile okul alanı olarak çıkmış. Biran önce olacaksa olsun, olmayacaksa vatandaşın arsasını boşuna tutmayız” dedi.

 

TAPULAR SIKINTIMIZ

Yayla Mahallesi hakkında bilgi veren Muhtar Bektaş, sıkıntılarına değinirken şunları söyledi; “Bizim en büyük sıkıntımız tapulardı. Fiyatlar yüksek olduğu için vatandaş zorlanıyor. İstanbul’un göbeğinde olduğumuzu söyleyerek fiyatları yüksek tutuyoruz. Vatandaşı yormadan, yıpratmadan sorunu çözülmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz

 

TOPLUMA AÇIK ALAN YOK

Mahallemizde topluma açık alan sadece camimiz var. Çocukların oynayabileceği doğru düzgün bir parkımız yok. Bunun yanı sıra Yayla Meydanı Caddesi’nin genişlemesi gerekiyor. Acil olarak da mahallemizin imarının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Kimi inşaat yola çıkıyor, kimi inşaat geri çekiyor. Giderek ön plana çıkan mahallemizde bu görüntü hiç hoş durmuyor.” ifadesinde bulundu.

 



RANT KOKUSU


Yayla Mahallesi sakinleri okullarının olmayışından ve fahiş fiyatlardan dolayı tapularını alamadıkları için sıkıntıdalar. Vatandaş Yayla Mahallesi’nin rant alanı olmasından tedirgin.

 

 

ACİLEN OKUL YAPILMALI

Mehmet Gülenç

Feriköy Yayla Mahallesi olarak en büyük sorunumuz okulumuzun olmamasıdır. Acilen bir okul gerekiyor. Mahallemiz büyüdü. Öğrenciler Mahmut Şevket Paşa İlköğretim Okulu’na gidiyorlar. Bu nedenle sınıflar kalabalık oluyor.

VATANDAŞ TAPUSUNU ALMAK İSTİYOR

Eski yerleşim olduğu için vatandaşlar tapularını almak istiyorlar ama paraları yok. 800 ile 1.200 liraya kadar çıkıyor. Bunun için bir çözüm bulunmalıdır. Çarpık yapılaşma da çok fazla. Yollara baktığınız zaman biri önde biri geride kalıyor.

 

TAPUMUZU ALAMIYORUZ

Yiğit Aksudan

Çok eski olmamıza rağmen hala tapularımız verilmedi. Fiyatlar yüksek olduğu için kimse alamıyor. Arsaları büyük firmalara vermek istediklerini öğrendik. Müteahhitler anlaşmaları yapıyorlar. Kat karşılığı anlaşabilen, anlaşıyor. İnsanların yerleri hiç fiyatına gidecek.

SARIGÜL TAPULAR VERİLECEK DEDİ

Belediye Başkanı Sarıgül, tapuların verileceğini, sıkıntı yaşamayacağımızı söyledi. Müteahhit bir arkadaşla karşılaştım. Buralara girersek hepsini alırız şeklinde konuştu. Dedelerimiz Kırım Harbi sırasında buralara yerleşmiş. 100 senelik yerlerimizi elimizden alacaklar.

 

NEDENİNİ SARIGÜL’E SORUN

Hüseyin Çölmek

Darülaceze yolu trafiğe kapandı. Yangın çıksa itfaiyenin girip çıkması zor olur. Kapanmasının nedenini Sarıgül’e soracaksınız. Giriş yasaklansın ki milletin evi ucuza gitsin. Oralarda yeni yapılaşmalar başladı. Büyük inşaat firmaları gözlerini diktiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.