Eylem yapan işçiler çatıdan inip aileleriyle buluştu

Eylem yapan işçiler çatıdan inip aileleriyle buluştu

Şişecam’ın Topkapı fabrikasının kapatılması üzerine eylem yapan işçiler, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posteri ile fabrikanın çatısına çıktı. Milletvekillerinin araya girmesiyle birlikte polisin fabrika alanından ayrılırken işçiler çatıdan indi.

  Şişecam Topkapı fabrikasının kapatılması yönünde alınan karar üzerine işçiler fabrika önünde eyleme başlamıştı. CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mahmut Tanal ile Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de fabrikaya gelerek işçilere destek verdi. Şişecam'ın Bursa-Yenişehir ve Gebze-Çayırova'daki fabrikalarında çalışan işçiler de arkadaşlarına destek için gelerek slogan attı. Çatıdaki işçiler ise, 'Yaşasın onurlu mücadelemiz', 'Şişecam işçisi yalnız değildir', "Şalter inecek bu iş bitecek" "Haklar anılır direniş biter", "Ölmek var dönmek yok" şeklinde slogan attı.

Sendika ile şirket yetkililerinin fabrikada yaptığı görüşmelere milletvekilleri de katıldı. Fabrikada güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisinin alandan ayrılması üzerine işçiler çatıdan indi. Polis otobüslerinin fabrikadan ayrılması sırasında işçiler ve aileleri alkışla destek verdi. Fabrika içinde eylem yapan işçiler daha sonra aileleri ile bir araya geldi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.